Creatorii Fortnite vin cu o veste proastă pentru posesorii de iPhone X

Creatorii Fortnite vin cu o veste proastă pentru posesorii de iPhone X

Dacă ai un iPhone X și trăiești cu impresia că te bucuri de Fortnite la performanță maximă, te înșeli amarnic. Din păcate, cei de la Epic Games au confirmat un dezavantaj important.

Filmele produse pentru cinema și TV, de cele mai multe ori, sunt realizate între 23 și 24 de cadre pe secundă. În urmă cu câțiva ani, Peter Jackson a oferit o versiune a filmului The Hobbit în 48 de cadre pe secundă și foarte mulți l-au considerat prea teatral, apropiat mai degrabă de o telenovelă, decât de o peliculă cu buget mare. Nu ajută nici faptul că toate televizoarele moderne incorporează o tehnologie pentru interpolarea unor cadre generate artificial între cadrele unui film, pentru a duce acele valori de la 24 la 100 sau chiar 200 de cadre pe secundă.

Când vine însă vorba de gaming, situația este cu totul alta. Creatorii de console se chinuie de mult timp să-ți ofere jocurile preferate în 60 de cadre pe secundă pentru acea doză suplimentară de realism care, unii consideră, că strică un film.

Pentru că terminalele mobile au ajuns suficient de puternice, Fortnite, de exemplu, rulează la 60 de cadre pe secundă pe iPhone-urile lansate în 2018. Este vorba de iPhone Xr, iPhone Xs și iPhone Xs Max. Dacă ești de părere că iPhone X ar trebui să fie suficient de puternic pentru a-ți oferi aceeași performanță, nu te înșeli. Din păcate, situația nu este atât de simplă pe cât pare la prima vedere.

Cei de la Epic Games au confirmat că probabilitatea să te joci Fortnite pe iPhone X cu 60 de cadre pe secundă este foarte mică din cauza faptului că, în timpul unei asemenea sesiuni de gaming, terminalul s-ar încălzi prea tare. În timp ce SoC-ul A12 Bionic din iPhone Xs, Xs Max și Xr face față fără probleme la pretențiile titlului cu 60FPS, nu este și cazul iPhone X. În teorie, nu este exclus ca la un moment dat să se facă niște optimizări pentru micșorarea pretențiilor hardware ale jocului, dar este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple.

Citește și: