Cel mai tare “skateboard” cu care poți zbura și peste munți

Cel mai tare “skateboard” cu care poți zbura și peste munți

Zapata Flyboard Air este cel mai tare vehicul aerian conceput până acum. Poate transporta o singură persoană la o înălțime și la o viteză amețitoare și-ți dă cu adevărat senzația că tu ești cel care zboară.

Dacă te-ai uitat vreodată la Spiderman și ai luat seama la personajul negativ Green Goblin și la modul în care acesta zbura pe un dispozitiv ingenios și rapid, să știi că o astfel de tehnologie chiar există și aproape orice persoană se poate bucura de un zbor individual.

Oamenii și-au dorit dintotdeauna să poată zbura și au reușit cumva, însă avioanele și alte aparate de zbor sunt mari, grele, dificil de manevrat. Zapata Flyboard Air, însă, este singurul dispozitiv din lume omologat care-ți permite să zbori precum un supererou.

Acest “skateboard” zburător îți permite să depășești viteza de 100 km/h și să urci până la o altitudine de 3.000 de metri. Cel puțin așa susține compania, dar mi se pare incredibil de mult și cu siguranță nu s-ar avânta nimeni până la acea altitudine. Placa zburătoare este sigură și ușor de manevrat și-ți oferă o experiență unică de zbor.

flyboard air

Unicitatea provine din experiența companiei Zapata în crearea unor device-uri pentru divertisment și sporturi extreme care zboară printr-un sistem hidraulic. Întregul sistem de zbor al dispozitivului se adaptează la persoana care îl folosește, se mulează perfect pe statura acesteia și dispune de controale facile și rapide care te ajută să-l manevrezi cu grijă.

Flyboard Air funcționează cu un motor cu turbină, care are de 10 ori mai multă putere decât alte motoare.

Datorită faptului că dispozitivul care te ajută să zbori se află doar la picioare, îți permite să devii una cu placa zburătoare, întreaga masă care trebuie propulsată e semnificativ mai mică și astfel prinzi mai multă viteză și ai mai multă manevrabilitate.

Site-ul oficial al echipamentelor Zapata îți spune că Flyboard Air este foarte ușor de folosit, e intuitiv și nu ai nevoie de lecții de pilotaj. Te acomodezi rapid odată ce începi să te înalți de la sol.

În cazul în care unul dintre motoare se defectează în timp ce te afli în aer, Flyboard continuă să zboare, iar dacă ambele motoare nu mai funcționează, nu pici din aer. Este dotată cu un sistem de propulsie automat care te te aduce înapoi la sol în siguranță.

Dispozitivul este dotat cu un sistem numit auto-hover mode, care asigură stabilitate în aer și te împiedică să de bâțâi în aer și să te dezechilibrezi.

Mai ai la dispoziție și un display pe care sunt afișate nivelul de combustibil, altitudinea la care te ridici și viteza cu care te deplasezi.

Luna trecută, a fost înregistrat și un record de viteză cu Flyboard Air, care a atins 166 km/h. Zborul a decurs fără incidente, iar pe YouTube e disponibilă întreaga călătorie, într-un video de o calitate superioară (8K).

Anul trecut, când s-a mai vorbit pe Playtech despre Flyboard, se credea că aceasta ar putea fi utilizată în domeniul militar, dar se pare că deocamdată e doar un mijloc de divertisment.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Zapata