Soldații vor putea pluti prin aer cu ajutorul unui gadget [VIDEO]

Soldații vor putea pluti prin aer cu ajutorul unui gadget [VIDEO]

Un prototip nou de hoverboard, denumit Flyboard Air, ar putea intra în curând în dotarea Armatei Statelor Unite ale Americii. Gadgetul este capabil să se înalțe pe verticală până la 3000 de metri, având o viteză maximă de 150 de kilometri pe oră. 

Flyboard Air este rodul muncii de patru ani a inventatorului Franky Zapata și este ultimul model din colecția sa de hoverboard-uri. Zapata este cu siguranță fan Apple având în vedere că un alt tip de device hoverboard pe care l-a inventat a fost numit de către acesta Flyboard Pro. Versiunea Air poate ajunge până la o altitudine de 3.000 de metri, adică de nouă ori înălțimea Turnului Eiffel. Utilizatorii device-ului pot sta în aer timp de zece minute la o viteză maximă de 150 de kilometri pe oră.

Zapata și-a testat noul hoverboard în cadrul unui show aviatic din SUA și a reușit să zboare deasupra unui lac cu ajutorul unei telecomenzi montate pe încheietura sa. Detalii tehnice despre modul de operare al device-ului sau despre tehnologia care stă în spatele realizării acestuia nu au fost date publicității. ”Încă din 2016 am îndeplinit visul omului de a se deplasa independent prin aer și nu avem de gând să ne oprim aici”, a declarat inventatorul Flyboard Air, conform Interesting Engineering.

În cadrul aceluiași interviu, Zapata a mai spus că lucrează îndeaproape cu Armata Statelor Unite ale Americii pentru a vedea cum poate fi implementată tehnologia sa în uzul militar. Detaliile specifice ale colaborării nu au fost nici ele date publicității, însă inventatorul a spus că scopul final al militarilor este să adapteze Flyboard Air pentru uzul acestuia de către soldați. Hoverboard-ul este momentan în fază de prototip și nu este disponibil pentru public. Cine vrea să-și cumpere ceva similar va trebui să apeleze la gama Flyboard Pro care are prețuri cuprinse între 2500 și 12.000 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: