22 mai 2018 | 12:27

Xiaomi pregătește telefonul cu funcția pe care Samsung și Apple n-o au

ACTUALITATE
Xiaomi pregătește telefonul cu funcția pe care Samsung și Apple n-o au

Xiaomi Mi 8 ar putea fi noul telefon al companiei chineze care va fi lansat până la sfârșitul acestei luni. Xiaomi Mi 8 ar putea avea o funcție pe care Apple și Samsung încă n-au inclus-o în produsele lor.

De regulă, Xiaomi își lansează un telefon premium la începutul anului, prin februarie, dar în 2018, gigantul chinez pare că vrea să acapareze piața cu mai multe produse de top.

După ce Xiaomi a scos pe piață Mi 7 și Mi Mix 2S, până la sfârșitul lunii mai, compania anunță lansarea unui nou flagship, dar va fi disponibil la început doar în China.

Data de lansare este programată pentru 31 mai, iar telefonul urmează să fie o ediție aniversară, pentru a sărbători opt ani de existență a companiei.

xiaomi mi 8 samsung apple

Așa arată invitația la evenimentul aniversar unde va fi lansat Xiaomi Mi 8

Nu se știu momentan prea multe detalii despre Xiaomi Mi 8, dar se zvonește că va avea un ecran OLED de 6,01 inci, lipsit de margini. Va fi echipat (sperăm) cu procesor Snapdragon 845 și o baterie imensă, cu o capacitate de 4.000 mAh cu acumulator Quick Charge.

Iar acum, vine partea cea mai interesantă, care s-ar putea să le-o ia înainte celor de la Apple și Samsung. Pe lângă includerea tehnologiei pentru recunoaștere facială, similară celei de pe iPhone X, Xiaomi Mi 8 va avea senzor de amprentă pe ecran.

Având în vedere că telefonul va fi lansat oficial săptămâna viitoare, s-ar pute să fie publicate și mai multe informații despre Xiaomi 8 în zilele care urmează.

Senzorul de amprentă pe ecran e o funcție așteptată de mult timp de utilizatori pentru că oferă accesibilitate sporită la deblocarea telefonului și eviți să mai pui degetul pe camera foto de pe spate, în loc de senzor.

Primul telefon care a integrat acest senzor pe ecran a fost Vivo. Senzorul de amprentă integrat în ecran este amplasat între placa de bază și ecranul OLED. Acesta luminează degetul atunci când îl atingi, pentru că scanează amprenta și procesează undele de lumină pentru a debloca telefonul.