Apple îți protejează datele de pe iPhone cu un gest extrem

Apple îți protejează datele de pe iPhone cu un gest extrem

De-a lungul anilor, Apple a introdus mai multe funcții în iOS care au frustrat autoritățile. Viitorul iOS 11.4 va supăra și mai mult persoanele care vor să-ți intre în telefon.

Dacă ai un cod de securitate la iPhone, nu poți încerca la infinit să-l spargi. Timpul între tentative crește exponențial. În urmă cu ceva timp, au apărut online detalii despre un mecanism elaborat care îți efectua automat respectivele încercări, în timp ce telefonul era conectat la un PC. În continuare implica foarte mult timp, dar măcar nu trebuia monitorizată activitatea. Printr-un update de firmware însă, Apple se pare că va bloca orice tentative ca cineva să-ți intre în iPhone.

În cel mai extrem gest făcut vreodată de un producător de mobile, Apple îți va dezactiva portul Lightning de pe iPhone, dacă nu ți-ai tastat codul de securitate sau nu te-ai autentificat pe telefon în ultimele 7 zile. În continuare, îți vei putea încărca aparatul cu energie electrică, dar conectarea sa la un PC sau Mac nu va facilita un transfer de date sau reinstalarea firmware-ului.

Pentru ca autoritățile să nu te forțeze să-ți deblochezi telefonul cu amprenta sau cu fața, în iOS 11 a fost introdus un sistem prin intermediul căruia puteai dezactiva orice alt tip de autentificare decât cea cu cod de securitate. Era suficient să apeși rapid de cinci ori pe butonul de pe lateral de Power, iar Touch ID și Face ID deveneau inutile.

Prin noul update, autoritățile sau hoții vor avea timp doar șapte zile să-ți deblocheze telefonul și să-ți acceseze toate datele. Dacă nu sunt eficienți, din momentul în care portul Lightning de sincronizare a datelor a fost dezactivat, iPhone-ul a devenit un bibelou.

Detalii despre iOS 11.4 beta au fost confirmate într-un raport al firmei de securitate Elcomsoft. Apple descrie cât se poate de clar noua funcție de securitate în documentația oficială a iOS 11.4. ”Pentru a spori securitatea, ca un dispozitiv cu iOS să comunice cu accesorii pe USB, trebuie să conectezi acele accesorii la conectorul Lightning atâta timp cât dispozitivul este deblocat sau să tastezi codul de securitate în momentul conectării, cel puțin o dată pe săptămână.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: