31 mai 2018 | 13:08

Telefonul Xiaomi care copiază cea mai bună funcție de pe iPhone X

ACTUALITATE
Telefonul Xiaomi care copiază cea mai bună funcție de pe iPhone X
Versiunea Explorer Edition de la Xiaomi.

Xiaomi a reușit să atragă atenția asupra noului său telefon. Nu-i chiar cel mai tare flagship, dar copiază frumos Face ID, cea mai utilă opțiune de pe iPhone X.

Odată cu iPhone X, Apple a demonstrat că autentificarea facială poate fi și sigură, și rapidă. Face ID a reprezentat o inovație necesară, dar de acum începe sezonul copierii ei. Xiaomi Mi 8 e primul telefon care face acest pas cu ceea ce numește 3D Face Unlock.

Xiaomi Mi 8 are un ecran de 6,2 inci cu rezoluție Full HD+, dar este S-AMOLED cu raport de aspect 18,7:9. În partea de sus există o crestătură, unde este și senzorul de deblocare prin scanarea feței. Mai are, tot pe față, o cameră de 20 megapixeli. 3D Face funcționează, ca pe iPhone X, prin scanarea feței în infraroșu.

Telefonul are și un procesor foarte bun, Snapdragon 845, 6 GB de memorie RAM și 64 GB spațiu de stocare. A obținut scoruri bune în teste, dar nu prea contează. Performanța din utilizarea de zi cu zi e cea importantă. Rulează Android Oreo, dar peste acesta este interfața MiUI 10 cu ceva trucuri de inteligență artificială (ca toți ceilalți producători).

Xiaomi-Mi-8

Xiaomi susține că AI va permite deschiderera oricărei aplicații Android instant. Nu-i o mare realizare, dat fiind hardware-ul. E însă o promisiune frumoasă, care va trebui testată. De asemenea, puterea AI este folosită la camera foto sau la optimizarea autonomiei. Bateria este de 3.000 mAh.

Camera foto este, evident, duală cu senzori de 12 megapixeli (telefoto și normal, cu stabilizare optică). A înregistrat în DxOMark un scor de 105, ceea ce e o performanță. Totodată, senzorul are pixeli mai mari, dual pixel autofocus și lentilele sunt f/1.8 și f/2.4 (ca pe iPhone X). Cât despre cea pentru selfie, la 20 megapixeli are f/2.

Xiaomi mai ieftin și Xiaomi Explorer Edition

Xiaomi-Mi-8-SE

Modelul SE de la Xiaomi.

Xiaomi a anunțat și un Mi 8 Explorer Edition. E caracterizat de o mare noutate pe care ar putea-o avea și Samsung Galaxy S10: scanner de amprente în ecran bazat pe ultrasunete. Compania chineză se laudă că e prima care face asta. Vivo folosește senzor de scanare în ecran, dar se bazează pe un senzor foto care „vede” amprenta.

Acest model are 8 GB de memorie RAM și 128 GB spațiu de stocare. Ca detaliu de design, Explorer Edition are un spate transparent care arată foarte bine.

Mai există și un Xiaomi 8 SE cu un Snapdragon 710, ecran de 5,88 inci, cameră foto duală de 12 megapixeli și 5 MP, iar pe față rămâne una de 20 MP. Noutatea e acel procesor, care ar fi cu 30% mai bun din punct de vedere al consumului și cu 20% mai performant față de generația precedentă. Acesta e telefonul de buget.

Xiaomi MI 8 începe de la 420 de dolari (aproximativ) și va fi lansat în China pe 5 iunie. Xiaomi 8 SE va fi lansat pe 8 iunie (cu un preț de aproximativ 280 de dolari). Xiaomi 8 Explorer Edition nu are o dată clară de lansare, dar va costa circa 580 de dolari. Da, strategia agresivă de prețuri e dusă mai departe de Xiaomi.

Mai trebuie să știi că Xioami Mi 8 va fi disponibil și în variantele următoare: 6 GB RAM cu 128 GB spațiu de stocare și 6 GB RAM cu 256 GB stocare. Evident, prețurile vor fi mai mari (până pe la 520 de dolari). Prețurile sunt aproximative, pentru că n-au fost anunțate decât pentru China, deocamdată.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele