31 mai 2018 | 10:28

Samsung Galaxy S10: ce senzor de amprentă va avea viitorul telefon

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S10: ce senzor de amprentă va avea viitorul telefon

Samsung Galaxy S10 va debuta în prima parte a anului viitor, iar acesta va avea un senzor de amprentă de ultimă generație.

Telefoanele din prezent se bazează încă pe senzori de amprentă clasici, amplasați de regulă pe fața sau pe spatele telefonului, însă nu pe ecran. Tehnologia senzorilor de amprentă integrați în ecran a devenit disponibilă abia la finele anului trecut, după ce multă vreme s-a vehiculat apariția acesteia.

Samsung a fost considerată compania care va aduce pentru prima dată această tehnologie pe un telefon, însă sud-coreenii au întâmpinat ceva dificultăți, așa că noutatea a fost decalată și n-a mai apărut pe Galaxy S9. Din păcate pentru cei care vor ceva cu adevărat interesant pe Note 9, s-ar putea ca tehnologia să nu fie disponibilă nici pentru acesta.

Totuși, Samsung Galaxy S10 va avea un senzor de amprentă pe ecran, iar situația s-ar putea datora și presiunii pe care o resimte deja compania, presiune care va deveni chiar mai apăsătoare pe măsură ce trece timpul. Vivo are deja un asemenea produs pe piață, iar Huawei trage tare pentru a aduce un astfel de senzor. Dacă Samsung nu aduce pe S10 noul senzor, va rămâne cu mult în urmă, până la eventuala introducere a sa de pe Note 10.

Samsung Display va oferi ecranele Super AMOLED pentru telefon, în care vor fi integrați senzori de amprentă de la Qualcomm. Aceștia vor oferi varianta unui senzor de amprentă ultrasonic, care operează diferit față de cel optic pe care Vivo l-a lansat deja. Important e că ambele metode permit instalarea senzorului sub ecran, pentru a câștiga mai mult spațiu pe partea din față.

Rămâne să vedem dacă aceasta va fi soluția preferată de Samsung și cum va fi implementată pe Galaxy S10.