Cum te pregătește Xiaomi pentru viitorul fără butoane software

Cum te pregătește Xiaomi pentru viitorul fără butoane software

Un nou update pentru telefoanele Xiaomi aduce noi funcții, care încep să elimine nevoia de butoane software pe smartphone-uri.

Pentru că Apple a luat decizia radicală de a renunța la clasicul buton Home, odată cu lansarea lui iPhone X, telefonul se bazează pe gesturi pentru a te ajuta să navighezi prin toate meniurile și opțiunile pe care le ai la dispoziție.

Cei de la Xiaomi sunt următorii care vor să meargă în această direcție, având în vedere că în cadrul celei mai noi variante beta de MIUI 9, apar gesturi similare cu cele folosite pe iPhone X.

În cel mai nou update, Xiaomi aduce gesturi pe care le poți folosi pe întregul ecran, fiind cunoscute ca ”full display gestures”, fiind inspirate de cele de la Apple. De exemplu, dacă glisezi de jos în sus, vei ajunge pe ecranul home. Dacă repeți același gest, însă cu o scurtă pauză, vei ajunge la meniul cu aplicații recente.

De asemenea, dacă glisezi de la stânga sau de la dreapta ecranului spre mijloc vei ajunge la pagina anterioară. Gesturile sunt aduse de Xiaomi pentru a oferi un preview al viitorului în care telefoanele mobile nu vor mai avea nevoie de butoane software în partea de jos a dispozitivelor.

Rămâne de văzut cât de bine vor fi primite aceste noi gesturi de publicul larg. Cel mai probabil, ne putem aștepta la o polarizare, având în vedere că sunt metode complet noi de folosire a telefonului, iar cei obișnuiți deja cu butoanele ar putea avea ceva reticențe.

Momentan, funcțiile vor fi disponibile pe Mi Mix, Mi Mix 2, Redmi 5 și Redmi 5 Plus, iar noul beta de la MIUI 9 ar trebui să fie disponibil în curând.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: