Câte miliarde de dolari va câștiga Samsung de pe urma iPhone X

Câte miliarde de dolari va câștiga Samsung de pe urma iPhone X

Samsung are de câștigat enorm de pe urma iPhone X, chiar dacă Apple și sud-coreenii sunt rivali în ceea ce privește telefoanele produse.

Cei de la Apple au avut ambiția de a pune un ecran OLED pe un iPhone, pentru prima dată în cei 10 ani de existență a seriei de telefoane. Un simplu ecran n-ar fi fost de ajuns, însă. Apple a trebuit să se adapteze vremurilor și să vină cu un ecran fără margini. În plus, din cauza exigențelor companiei legate de standardele de calitate, aceștia s-au văzut nevoiți să colaboreze cu Samsung pentru a putea beneficia de panourile OLED dorite.

iPhone X e un succes pentru companie, iar asta înseamnă că e un succes și pentru marele rival din Coreea de Sud. Compania Samsung Display ar urma să vândă între 180 și 200 de milioane de display-uri OLED către Apple. Doar în 2017, producătorul a livrat 50 de milioane de panouri pentru folosirea pe iPhone X.

Creșterea producției este atribuită îmbunătățirii randamentului liniilor de producție ale Samsung. La începutul lui 2017, procentajul era de aproximativ 60%, iar acum se apropie de 90%. E și mai impresionant numărul dacă luăm în considerare că Samsung atinge cele mai înalte standarde în materie de calitate a display-urilor.

Astfel, compania ar urma să câștige până la 22 de miliarde de dolari din vânzarea de ecrane către Apple. Având în vedere că cele două branduri sunt eternele rivale de pe piață, unii ar putea fi surprinși de colaborare. Totuși, nu e prima și probabil nici ultima dată când Samsung și Apple colaborează în domeniul telefoanelor.

Cu toate acestea, există zvonuri conform cărora Apple vrea să se reorienteze și să caute un partener nou. Au apărut informații conform cărora Apple ar fi interesată de LG Display. Momentan, însă, niciun alt producător nu poate oferi calitatea pe care Samsung o pune la dispoziție, așa că Apple are de-a face cu un rău necesar.