Windows 10 Retro e sistemul de operare de care avem nevoie

George Stanciu
George Stanciu
14:40 29.10.2018

Windows 10 e cel mai recent și mai modern sistem de operare de la Microsoft, dar designul retro ar putea fi o adiție interesantă.

De-a lungul timpului, sistemul de operare Windows a evoluat nu doar din punct de vedere al funcțiilor introduse, ci și prin prisma designului, care a evoluat constant. Pentru mulți, Windows XP rămâne varianta de sistem de operare cu cel mai facil aspect.

Următoarele versiuni au adus, pe alocuri, îmbunătățiri, iar în alte zone lasă impresia că s-ar fi putut mai bine. Windows 10 îți oferă cel mai modern design din partea Microsoft, dar dacă ai vrea o modificare a acestuia, cel mai indicat ar fi să mergi pe varianta retro.

Dacă te-ai fi întrebat cum ar arăta Windows 10 dacă ar fi fost lansat la finalul anilor 1990, designul creat de Kamer Kaan Avdan îți oferă răspunsul. Utilizatorul de YouTube a mai creat concepte și pentru alte sisteme de operare, cum ar fi Windows XP, 7 și chiar 95. Noul video te trimite la un design retro pentru un sistem modern.

Meniul Start în Windows 10 – 1990s Edition păstrează același aspect, doar că acestea folosesc iconițele programelor din variantele Windows 95 și 98. Acestea scot în prim-plan câteva dintre aplicațiile clasice ale sistemului, ca Paint, Minesweeper, MS-DOS Prompt sau chiar panoul de control.

În videoclipul prezentat de Avdan, putem vedea cum în Microsoft Edge se încarcă site-ul clasic Yahoo, la viteze de conectivitate prin modem. Aplicațiile precum WordPad și Calculator sunt și ele modificate pentru designul retro.

În plus, dacă nu prea te-a interesat de Cortana, în Windows 10 Retro nu mai ai de-a face cu acest asistent virtual. Nu rămâi singur, însă, deoarece te vei putea baza pe ajutorul pe care Clippy e pregătit să ți-l ofere

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: betanews.com
Etichete: