18 sept. 2018 | 15:55

Microsoft renunță la cea mai agresivă reclamă pentru Edge

ACTUALITATE
Microsoft renunță la cea mai agresivă reclamă pentru Edge

În urmă cu aproximativ o săptămână, detaliam o funcție nouă introdusă de Microsoft în cea mai recentă versiune de Windows 10 Insider Preview. Se pare că experimentul cu pricina a eșuat.

Încă de la prima versiune de Windows 10, cei de la Microsoft au fost cât se poate de agresivi cu invitațiile referitoare la utilizarea Microsoft Edge în defavoarea Google Chrome sau Mozilla Firefox. Apogeul a venit însă în urmă cu câteva zile, când gigantul din Redmond a decis că este normal să-ți blocheze instalarea unor browsere alternative printr-o notificare cât se poate de agresivă.

Dacă erai înscris în programul Windows Insider și ți-ai fi instalat cea mai recentă versiune de Windows 10 oferită de Microsoft, când încercai să-ți instalezi Chrome sau Firefox, întâmpinai mesajul de mai sus. ”Ai deja Microsoft Edge – browserul mai sigur pentru Windows 10.” Cu alte cuvinte, orice alt browser pe care ai fost tentat să-l instalezi era mai puțin sigur decât cel oferit de Microsoft.

Foarte mulți internauți au fost supărați la gândul că funcția cu pricina va ajunge la toți utilizatorii de Windows 10 prin actualizarea majoră ce urmează să fie propagată în luna octombrie a acestui an. Se pare însă că nu va fi azul. Microsoft a renunțat la experimentul deranjant și a anulat notificarea agresivă.

”Am testat această funcționalitate cu cei înscriși în programul Insiders. Programul Windows Insiders permite Microsoft să testeze diverse opțiuni, elemente de funcționalitate și să obțină feedback înainte de propagarea la scară largă. Clienții își păstrează controlul și pot alege ce browser își doresc.” Un purtător de cuvânt al Microsoft a explicat celor de la ZDNet că a fost vorba doar de un experiment.

Dintr-un punct de vedere, este amuzant faptul că o formă agresivă de marketing pentru Microsoft Edge a fost detaliată ca fiind ”o funcție nouă”. Important este că nu ne vom confrunta toți cu ea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele