De ce să nu cauți manual actualizări pentru Windows 10

De ce să nu cauți manual actualizări pentru Windows 10

O actualizare recentă de Windows 10 a lăsat mai mulți oameni fără o parte importantă dintre fișierele de pe hard disk. Conform celor de la Microsoft, au fost afectați doar cei care au făcut click pe Check for Updates.

În urmă cu câteva săptămâni, Microsoft a inițiat procesul de propagare al celui mai recent update major pentru Windows 10. Era vorba de Windows 10 October Update. Actualizarea cu pricina a trecut printr-un set destul de stufos de teste înainte să ajungă la utilizatorii obișnuiți, dar tot a cauzat probleme.

În mod surprinzător, pe parcursul procesului de instalare, a început să șteargă documente, poze, filme și alte fișiere de pe sistemul celor care au inițiat update-ul.

Partea proastă este că au fost afectați destul de mulți oameni, până când Microsoft și-a dat seama de situația neplăcut și a retras actaulizare de pe piață. Știi care a fost diferența între cei care l-au instalat înainte să fie retras și cei care au rămas cu varianta anterioară de Windows 10? Au căutat actualizarea manual prin intermediul butonului Check for updates din Settings.

Aparent, Microsoft percepe persoanele care apasă pe butonul Check for update ca fiind dornice de experimente. Există un comunicat clar pe marginea acestui subiect.”Începem intenționat propagarea fiecărui update mai lent, monitorizând îndeaproape feedback-ul înainte să oferim actualizarea la scară largă.

În acest caz particular [Windows 10 October Update], actualizare a fost disponibilă doar pentru cei care au apăsat manual pe Check for Updates.”

Deși sistemul de operare Windows 10 este renumit pentru modul agresiv în care nu te lasă să scapi de actualizări, se pare că Microsoft are totuși un filtru suplimentar înainte să distribuie un update. Secretul este să nu fii atât de nerădător să cauți o actualizare cu lumânarea pentru că s-ar putea să ai mai mult de pierdut, decât de câștigat.