05 apr. 2018 | 14:48

Viorica Dăncilă, subiect de viral. PNL s-a lăsat de opoziție și face meme

ACTUALITATE
Viorica Dăncilă, subiect de viral. PNL s-a lăsat de opoziție și face meme

Nu mai e de mult timp o noutate că în PSD s-a adunat o mare de agramați și analfabeți. Deja gafele și exprimările acestora nu te mai sperie, ci te amuză, deși nu ar trebui.

Pe Viorica Dăncilă, premierul României, o știi. Că abia leagă câteva cuvinte corecte și care să aibă sens, și asta știi. Desigur, de cele mai multe ori nu-i iese. Deși internetul e plin cu astfel de videoclipuri, în care Dăncilă dă de gard cu sensul cuvintelor și cu limba română, ultima gafă a premierului a atras atenția multora.

Aste pentru că acest colaj de gafe nu e făcut de orișicine, ci de Partidul Național Liberal însuși. Discursul din care au fost extrase gafele este proaspăt. Are vreo două zile. L-ai văzut, dacă nu la TV, sigur distribuit pe Facebook. Deși poate că ai sesizat încă de atunci exprimarea premierului, colajul făcut de PNL este savuros.

Gafele sunt extrase din timpul audierii la care a fost convocată în plenul Parlamentului pe 3 aprilie. Printre altele, vei auzi cum premierul își sabotează propriul partid. „Nu numai că s-a depășit ținta de deficit asumată” sau „Adversarii PSD au pus la bătaie un discurs alarmist pentru a contesta acest program care, vă spun sincer, nu a făcut bine României”, sunt doar câteva dintre exprimările deficitare ale premierului.

Desigur, în mintea ei aceste propoziții și fraze sunau chiar bine. În plus, după felul în care pierde rândul propozițiilor, pare că discursul nu a trecut nici măcar o dată prin mâna ei, ci i-a fost pus direct pe pupitru. De asta ai impresia că citește un text la prima vedere.

[readmore]

În orice caz, videoclipul a ajuns viral în scurt timp. În mai puțin de 24 de ore, declarațiile premierului Dăncilă a strâns peste jumătate de milion de vizualizări și mai mult de 1.600 de distribuiri.

„Am fost curioși să vedem ce răspunsuri poate da o persoană care citește și «Bună ziua» de pe foaie în deschiderea ședințelor de Guvern. Inițial, Liviu Dragnea i-a interzis să vină în Parlament. Apoi i-a dat voie să vorbească. Acum sigur îi pare rău că tot mai mulți români văd, cu ochii lor, dezastrul și batjocora acestei guvernări PSD-ALDE”, a scris PNL pe Facebook.