05 apr. 2018 | 10:57

Facebook admite că citește toate conversațiile pe care le ai

ACTUALITATE
Facebook admite că citește toate conversațiile pe care le ai

Dacă mai ai îndoieli cu privire la confidențialitatea de care ai parte pe Facebook, rețeaua socială vrea să clarifice încă un aspect important.

Mark Zuckerberg a acordat recent un interviu celor de la Vox, iar fondatorul rețelei sociale a încercat să răspundă unor întrebări destul de dificile. Astfel, Zuckerberg a ajuns să vorbească despre epurarea etnică din Myanmar, dar și despre cum Facebook a detectat anumite mesaje legate de eveniment, trimise pe Messenger.

Firește, asta a ridicat alte întrebări cu privire la modul în care gestionează compania informațiile de pe Messenger. Astfel, cei de la Bloomberg au cerut mai multe informații, pe care platforma socială le-a oferit destul de repede.

Astfel, compania admite că scanează toate conversațiile de pe Messenger, pentru a preveni abuzurile pe rețeaua socială. Cu toate acestea, compania nu folosește aceste date private în scopuri comerciale. Conform politicilor companiei, întregul conținut trebuie tratat folosind aceleași reguli. Astfel, toate mesajele trebuie scanate, iar unelte automate sunt folosite pentru a marca mesaje sau fotografii care să fie trimise către un review manual.

Compania adaugă și faptul că trebuie să scaneze linkuri pentru a preveni răspândirea de malware. De asemenea, prin intermediul scanării de fotografii, Facebook vrea să detecteze pornografia infantilă.

În urma evenimentelor recente în care compania a fost implicată, Facebook a venit și cu o politică de confidențialitate actualizată. Aceasta încearcă să explice într-un mod mai transparent cum îți sunt folosite datele personale. ”Explicăm serviciile pe care le folosim într-un limbaj mai ușor de înțeles”, se arată într-o postare pe blogul companiei. Se vorbește și despre un proces de colectare de feedback, cu ajutorul căruia vei putea să-ți exprimi opinia cu privire la noile modificări.

În plus, a fost clarificat că Messenger și Instagram folosesc aceleași reguli de politici ale datelor și de review de conținut.