Clipul viral care te face să crezi că Mark Zuckerberg va șterge Facebook

Clipul viral care te face să crezi că Mark Zuckerberg va șterge Facebook

Din păcate, unii oameni cred cam tot ce văd pe internet. Pe 1 aprilie, un filmuleț a reușit să-i convingă pe „cei mai slabi de înger” că Zuckerberg va șterge Facebook.

În urmă cu câțiva ani, regizorul Andrew Oleck se întreba dacă poate să facă un videoclip care să devină viral. În luna aprilie, el a reușit să convingă lumea că Mark Zuckerberg vrea să șteargă Facebook.

Regizorul stabilit în Los Angeles a realizat un filmuleț de trei minute – „A World Without Facebook” – în care Mark Zuckerberg spune cum știrile false l-au convins să șteargă rețeaua socială. Multe persoane nu și-au dat seama că aceasta este o satiră, cu toate că de la început există indicii clare că videoclipul este fake.

Pe lângă detaliile tehnice care îți arată că Zuckerberg nu e Zuckerberg, videoclipul a fost postat pe data de 1 aprilie, deci nu trebuia să dai dovadă de o prea mare perspicacitate ca să te prinzi.

În ciuda acestora, mulți au căzut în capcana întinsă de regizor. Într-un intervi acordat celor de la Gizmodo,  Andrew Oleck a declarat că a vrut să facă ceva inedit, ceva ce lumea nu a mai văzut până acum. „Într-o altă realitate, ar fi fost interesant dacă Zuckerberg ar fi realizat că rețeaua lui a scăpat de sub control și i-ar fi pus capăt”, a adăugat regizorul.

Videoclipul nu a devenit viral imediat. În primele zile după publicare avea aproximativ 100.000 de vizualizări. Acesta a explodat după audierile lui Zuckerberg și după ce Oleck a investit în postare. În acest moment, videoclipul are peste 32 de milioane de vizualizări. În plus, postarea a strâns zeci de mii de comentarii în care oamenii își arată dezamăgirea față de „decizia” luată de șeful Facebook.

Regizorul nu s-a așteptat la o astfel de reacție. Bineînțeles, și-a dorit ca oamenii să-și imagineze cum ar arăta lumea fără Facebook, dar nu a anticipat că oamenii o să creadă că Zuckerberg vrea să șteargă Facebook.

Citește și:
Sursa: Gizmodo