Schimbările făcute de Facebook ca să țină pasul cu regulile UE

Schimbările făcute de Facebook ca să țină pasul cu regulile UE

Uniunea Europeană va lansa în mai un nou regulament care să protejeze datele cu caracter personal – General Data Protection Regulation (GDPR). În cadrul unei conferințe de presă, Facebook a anunțat ce schimbări va face pentru a ține pasul cu acest regulament.

Utilizatorii din toată lumea vor fi rugați să revizuiască modalitatea prin care Facebook le utilizează datele. Această opțiune va fi implementată mai întâi în Europa, pe 25 mai, și după în restul lumii.

Facebook susține că vei putea face alegeri în ceea ce privește anunțurile și, de asemenea, vei putea putea accesa, descărca și șterge mai eficient anumite informații. Lucrurile sună bine în teorie, dar există și o serie de probleme. Acest „acord” îți oferă două opțiuni – „acceptă și continuă” sau „gestionează setările”. Înainte să îți ajustezi setările, vei primi o prezentare în care Facebook încearcă să te descurajeze să îți ștergi informațiile. Acesta este un proces obositor, conceput pentru a încuraja utilizatorul să dea click, fără să se gândească prea mult, pe butonul „acceptă”.

Pe lângă asta, Facebook și-a modificat regulamentul de termeni și condiții, astfel încât să fie mai ușor de citit. Din nou, vei avea opțiunea de a da direct „accept” sau poți să verifici mai în detaliu schimbările.

Din păcate, nici acum nu scăpăm de reclamele plasate, cu toate că noile opțiuni îți dau impresia că ai un oarecare control asupra lor. Potrivit noilor reglementări, vei fi întrebat ce tip de reclame vrei să le primești.

Un aspect pozitiv este că agențiile de publicitate nu mai au voie să îți recomande reclame pe baza informațiilor personale, precum identitatea sexuală, religia și orientarea politică. Cu toate acestea, în Statele Unite, agenții de publicitate își pot da seama de orientarea politică, prin paginile și evenimentele politice cu care oamenii interacționează. Singura modalitate prin care utilizatorii pot scăpa de acestă problemă, este ștergerea tuturor informațiilor politice pe care le-au distribuit vreodată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget