Răspunsurile-cheie date de Mark Zuckerberg, șeful Facebook, la audieri

Răspunsurile-cheie date de Mark Zuckerberg, șeful Facebook, la audieri

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a apărut pentru a doua oară în fața Congresului și a stat pe scaun cinci ore, timp în care a fost chestionat.

Din fericire pentru toată lumea, membrii participanți la audiere din Camera Reprezentanților au ceva mai multă înțelegere a modului de funcționare a rețelei sociale decât cei din Senat. Aceștia înțeleg și modurile în care eforturile de creare a unor profiluri de advertising detaliate au dus la temeri cu privire la confidențialitate.

La fel ca în prima zi, Zuckerberg a încercat să vorbească despre Cambridge Analytica, dar discuția a fost mutată către alte subiecte, cum ar fi modul în care Facebook te urmărește pe internet sau confidențialitatea minorilor. Mai jos găsești cele mai importante puncte ale discuției.

Facebook susține introducerea protecției confidențialității de tip european la nivel global. Până acum, compania a fost evazivă cu privire la acceptarea regulilor impuse de GDPR, însă Zuckerberg a oferit un răspuns afirmativ la audieri. De asemenea, fondatorul Facebook susține că va promova implementarea consimțământului afirmativ cu privire la setările de confidențialitate ale conturilor de pe platformă.

Zuckerberg a trebuit să dea explicații cu privire la modul în care Facebook te urmărește pe internet. Acesta a fost întrebat în repetate rânduri despre modul în care platforma colectează date, dar și despre cum sunt stocate informații despre site-urile vizitate de utilizatori. De asemenea, Zuck a trebuit să dea explicații cu privire și la profilurile-umbră, pentru oamenii care nu au cont pe site.

Șeful Facebook susține că dacă platforma n-ar urmări utilizatorii, ar exista riscul de colectare masivă a informațiilor. Site-ul urmărește informații precum numărul de pagini pe care le accesezi, ca să evite o asemenea problemă. De asemenea, Mark Zuckerberg susține că pot fi colectate date pentru a oferi reclame mai potrivite pentru utilizatori. Luat la țintă de democratul Ben Lujan, Zuckerberg a spus că nu poate să răspundă cu privire la câte date sunt colectate astfel.

Profilul lui Mark Zuckerberg însuși a fost victimă a furtului de date Cambridge Analytica. Între milioanele de utilizatori care au avut datele furate se află chiar și fondatorul rețelei. Acesa a fost întrebat de către democrata Anna Eschoo dacă datele sale au fost incluse între cele vândute către terți, întrebare la care a oferit un răspuns afirmativ.

Membrii Congresului încearcă să obțină mai multe protecții pentru minori. Zuckerberg a fost întrebat și despre aplicația Messenger Kids, care permite copiilor cu vârste de cel puțin șase ani să comunice ușor. Republicanul Joe Barton a propus interzicerea colectării datelor pentru persoanele care n-au cel puțin 18 ani. Pe de altă parte, Zuckerberg nu a menționat că ar introduce o protecții sporite de confidențialitate pentru minori.

Citește și:
Sursa: theverge.com