16 apr. 2018 | 11:56

„Triunghiul Bermudelor” din România: pădurea care îi sperie pe turiști

ACTUALITATE

Suntem în 2018 și oamenii încă cred în locuri bântuite. Dacă ai avut ocazia să mergi în Transilvania probabil ai auzit de existența unei păduri foarte misterioase. Este vorba de pădurea Hoia Baciu, care a devenit faimoasă datorită presupuselor activități paranormale.

Aceasta a devenit un adevărat „Triunghi al Bermudelor” al țării noastre, datorită ciudățeniilor raportate în acea zonă. De-a lungul timpului, oamenii au spus că au văzut fantome și că anumite persoane au dispărut acolo. Pădurea este localizată în partea de vest a Clujului.

Cea mai veche legendă despre pădurea Hoia Baciu este legată de dispariția unui păstor. Potrivit acesteia, omul a dispărut fără urmă – împreună cu cele 200 de oi ale sale.

O altă poveste datează din 1968, atunci când un tehnician-militar a declarat că a văzut un OZN. Emil Barnea a reușit să surprindă așa-zisul OZN în trei cadre. După ce a developat filmul, tehnicianul a contemplat mult timp la fotografiile care, mai târziu, au fost clasificate de specialiști internaționali drept „cele mai clare imagini ale unui OZN fotografiat în România”.

OZN padurea hoia baciu

În ciuda avertismentelor sătenilor și întâmplărilor raportate, turiștii încă sunt interesați și atrași de misterioasa pădure. Tot mai multe persoane se aventurează în această zonă și raportează din ce în ce mai multe întâmplări bizare.

Martorii au mai declarat că acolo au loc fenomene stranii precum senzații fizice inexplicabile, umbre, voci și chiar chipuri umane. Alții spun că, atunci când intri în pădure, ai senzația că ești privit de undeva din spatele fiecărui copac.

În plus, zona este cunoscută și printre specialiștii în paranormal din Germania, Franța, America și Ungaria.

[readmore]

Pădurea mai este faimoasă și pentru „aparițiile” sale. Potrivit martorilor, structuri imateriale sau materiale de forme apar în fața curioșilor. Unii ezoteriști consideră că acestea sunt proiecțiile spiritelor care populează universuri paralele. Alții spun că există anomalii magnetice și fluctuații ale câmpului electromagnetic.

Probabil că adevărul este undeva la mijloc, iar mai ales dacă ești puțin mai pragmatic probabil îți vine greu să crezi astfel de fantasmagorii. Cu toate acestea, indiferent de ce credințe ai, pădurea Hoia Baciu rămâne pentru unii un mister și un punct turistic demn de vizitat.