Fenomenul OZN pe care autoritățile nu-l pot explica

Fenomenul OZN pe care autoritățile nu-l pot explica

Recent, un OZN ar fi fost observat de doi piloți, aflați în avioane diferite, iar autoritățile din Statele Unite nu au încă o explicație pentru fenomen.

Doi piloți de linie au observat un obiect misterios, la aproximativ 12.000 de metri deasupra Arizonei, în luna februarie, iar cei de la FAA (Federal Aviation Administration) nu au nicio explicație pentru eveniment.

Conform discuțiilor dintre piloți și controlorii de trafic aerian, oferite și publicității, cei doi ar fi văzut obiectul în jurul orei 15:30, ora locală, pe 24 februarie, undeva deasupra deșertului Sonoran.

”Era cineva deasupra noastră care a trecut aproximativ acum 30 de secunde”, a întrebat primul pilot, care mergea spre California. ”Negativ” a fost răspunsul primit de la un controlor de trafic aerian din Albuquerque. ”Ok, ceva a trecut”, a răspuns pilotul.

Câteva minute mai târziu, controlorul a luat legătura cu un alt pilot și l-a sfătuit să fie atent la orice ar trece pe deasupra avionului său. Confuz, pilotul a acceptat, iar în câteva minute, echipajul de pe Airbus a remarcat același obiect neidentificat.

”Da, ceva a trecut pe deasupra. Nu mi-am dat seama dacă e un balon sau altceva, dar avea o reflexie puternică și era la câteva sute de metri deasupra noastră, mergând în direcția opusă”, a afirmat al doilea pilot.

După câteva săptămâni, cei de la FAA încă nu au o explicație pentru eveniment. Nu era un balon de la Google, nici unul meteo și nici un avion militar. Cei de la FAA lucrează îndeaproape cu mai multe agenții și operează atât cu avioane comerciale, militare și cu baloane meteo. Astfel, administrația ar fi trebuit să știe ce e cu obiectul din deșert.

Raportul vine la câteva luni după ce un oficial a dezvăluit că guvernul derulează, în secret, un program de detecție a OZN-urilor, încă din 2007.

Citește și:
Etichete: