15 mart. 2018 | 18:22

Omul care a descoperit desene cu OZN-uri în arhiva guvernului

ACTUALITATE
Omul care a descoperit desene cu OZN-uri în arhiva guvernului

Ministerul Apărării din Marea Britanie deține mai mult de 11.000 rapoarte referitoare la observarea OZN-urilor. Un om a avut acces la ele și le-a împărtășit cu noi restul.

După nenumărate presiuni, cereri depuse și investigații pe cont propriu, eforturile doctorului David Clarke au fost răsplătite în 2008 când câteva dintre acele dosare au fost făcute publice. Asta s-a întâmplat chiar cu un an înainte de închiderea oficiului pentru OZN-uri a Ministerului.

Guvernul a început să investigheze rapoarte despre OZN-uri începând cu sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial. În 2009, Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat că investigarea niciunuia dintre OZN-uri nu a fost de interes militar sau de apărare și eforturile depuse pentru monitorizarea acestora nu mai erau justificate.

OZN Marea Britanie (2)

Clarke, lector în credințe populare și jurnalism, a reușit să mute aceste dosare în arhiva națională și a publicat o carte care cuprinde o colecție de picturi, desene și diagrame din arhivă.

Cum a ajuns un civil să investigheze OZN-uri

Clarke a spus că entuziasmul lui pentru domeniu a pornit din jurnalism, pe când lucra în presă. “Înainte de legea Accesului Liber la Informații, [guvernul] publica documente secrete de Anul Nou – toate documentele mai vechi de 30 de ani. Era un eveniment important’, a spus acesta. Mai departe, a fost atras de acest domeniu, deoarece îl intriga că există acest departament misterios al Ministerului Apărării care se ocupa de observarea OZN-urilor.

OZN Marea Britanie (3)

Statul a analizat acest subiect timp de 60 de ani și a cheltuit ceva bani din bugetul public. Primul document publicat vreodată pe acest subiect a fost făcut public în 1986 și includea faimoasa notă trimisă în 1952 de Winston Churchill către Ministerul Aviației – “Ce-i cu toate chestiile astea despre farfurii zburătoare? Care e adevărul?”.

OZN Marea Britanie (4)

Clarke spune că i-a fost greu să facă aceste cercetări, deoarece lumea este sceptică. Cu toate acestea el a reușit să scrie o carte. “Este o carte bazată pe imagine, o carte de artă, în care a trebuit să favorizez cele mai frapante cazuri din punct de vedere vizual. Dar unele dintre cele mai interesante cazuri sau povești nu sunt bine ilustrate, deoarece nu toată lumea a făcut o pictură sau un desen cu ceea ce a văzut”, a declarat acesta.

OZN Marea Britanie

El susține că a dat și peste cazuri de oameni în aparență integri din punct de vedere psihic care tot au crezut în OZN-uri. Unul de așa natură e din anii ‘70 și se referă la o femeie care conducea noaptea împreună cu prietenul ei. Aceasta spunea că a văzut un obiect deasupra capului, în formă de triunghi, cu multe luminițe albe pe el.

[readmore]

A spus că nu era un avion, nu avea aripi și nu scotea sunete. Raportul a fost făcut de tatăl fetei și cei care au analizat au spus că fără îndoială a fost vorba de o aeronavă care ateriza pe aeroportul Stansted.