Urmărește mașina lui Elon Musk prin spațiu, în drumul spre Marte

Urmărește mașina lui Elon Musk prin spațiu, în drumul spre Marte

Tesla lui Elon Musk colindă spațiul în lung și în lat. Acum, poți urmări de pe canapea excursia Tesla, datorită site-ului unui inginer fascinat de misiunea lui Musk.

Tesla a lui Elon Musk a devenit mai interesantă decât agenda NASA. Au trecut aproape două săptămâni de când SpaceX a lansat cu succes prima rachetă Falcon Heavy în orbită.

Tesla Roadster are la bord și un șofer. Manechinul Starman este îmbrăcat într-un costum SpaceX, care se presupune că ar „conduce” Tesla spre orbita lui Marte și apoi către centura de asteroizi, pe muzica lui David Bowie. Musk a spus într-un tweet că traiectoria lui Starman, după lansare, s-a îndepărtat puțin de traseul inițială.

Chiar și așa, se pare că s-ar putea să nu fie chiar așa de departe de planul inițial. Cel puțin așa arată datele Laboratorului de propulsie Jet al NASA, care a furnizat informații cu privire la locul unde se află Tesla Roadster. Acum, și tu îl poți urmări pe Starman la bordul Tesla folosind datele NASA, pe care inginerul Ben Pearson le-a pus pe site-ul Whereisroadster.com.

Pearson a fost atât de fascinat de lansarea Falcon Heavy, încât și-a făcut propriile calcule pentru traiectoria lui Starman. Asta și pentru că este fan Elon Musk. „Îmi place că este dispus să-și asume riscuri și să facă lucruri pe care oamenii le consideră a fi imposibile. El găsește o cale să le facă posibile”, spune Pearson.

Cu toate acestea, Pearson a observat că rezultatele sale erau diferite de cele anunțate de Musk. Asta l-a făcut să stea pe gânduri, însă NASA a ajuns să-i dea dreptate. În cazul în care te întrebi, site-ul lui Pearson arată că Tesla se află acum la 3.609.979 de kilometru de Pământ.

Starman se îndepărtează de planeta noastră cu o viteză de 10.844 km/h. Pearson spune că va continua să se deplaseze pe orbită în jurul Soarelui, având o trecere apropiată de Pământ în 2091. Mă rog, asta dacă Tesla supraviețuiește în spațiu atât de mult timp.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: