Cea mai rapidă mașină electrică nu este Tesla, dar te va uimi

Titlul de cea mai rapidă mașină electrică a fost dobândit zilele trecute de o creație japoneză intitulată Aspark Owl, devânsând detașat performanța unui Tesla.

Dacă te gândești să faci o investiție într-o mașină electrică, sunt multe motive să te arunci la o Tesla. Deși poți să-ți cumperi un BMW, un Chevrolet sau Renault, cei de la Tesla au fost printre primii care s-au putut mândri cu vânzări semnificative de bolizi cu propulsie electrică. În plus, lucrează în permanență să-și îmbunătățească noile modele.

Pe de altă parte, dacă banii nu sunt o problemă, ar fi bine să știi că, în materie de viteză maximă și accelerație, toate modelele din portofoliul Tesla au fost depășite în urmă cu câteva zile de o nouă hipermașină electrică. Pentru prima oară în istoria acestui tip de autoturisme, a fost atinsă viteza de 100Kmph în mai puțin de 2 secunde.

În mod normal, ți-ar fi greu să numești o super mașină cu propulsie tradițională care a atins 100Kmph în mai puțin de 2 secunde. Ele există însă de mult și sunt mai multe. În privința mașinilor electrice însă, nici un model dezvăluit până acum de către vreun producător nu a ilustrat o astfel de performanță. Tesla a promis că va oferi ceva similar cu al său Roadster de generație nouă, dar evenimentul respectiv se va întâmpla abia în 2020.

Aspark Owl a demonstrat rata absurdă de accelerație în clipul de mai sus. Supermașina japoneză a fost dezvăluită sub formă de concept la târgul auto de la Frankfurt de anul trecut. Acum, a depășit însă stadiul de proiect și mai are doar câteva etape de parcurs va deveni un produs comercial. Este important de reținut că, deși producătorii au promis că performanța versiunii comerciale a mașinii va fi similară cu cea din test, experimentul de mai sus a fost realizat cu cauciucuri de Formula 1.

Aspark Owl are patru motoare elecrice cu o putere combinată de 430 de cai putere. Greutate totală a bolidului este de 850 de kilograme. În total, vor fi produse 50 de exemplare la un preț de 4,4 milioane de dolari per bucată.

Alexandru Puiu
07:47 20.02.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video