Elon Musk a dezvăluit ultima fotografie cu Starman și Tesla din spațiu

Elon Musk a dezvăluit ultima fotografie cu Starman și Tesla din spațiu

Ca și cum n-ar fi fost deja extrem de popular, Elon Musk a ajuns încă o dată în centrul atenției acum câteva zile, după ce a lansat o Tesla în spațiu.

Acum trei zile, Elon Musk a scris istorie, după ce a lansat în spațiu cea mai puternică rachetă, Falcon Heavy. Sunt o mulțime de reușite, de fapt, în această lansare, iar Musk se bucură din plin, de toate.

Pentru publicul de rând, cea mai importantă parte din lansarea rachetei pare să fi fost Tesla roșie trimisă de Musk în spațiu. Mașina are și un șofer, un manechin îmbrăcat în costumul spațial creat tot de Musk, iar pe un display de la bord este afișat mesajul ”don’t panic” – nu te panica.

Manechinul are și un nume, sau cel puțin o poreclă: Starman. Acesta se îndreaptă de-acum încolo către infinit, iar legătura cu automobilul a fost pierdută la scurt timp după începutul voiajului. Ultima fotografie a lui Starman a fost publicată de Elon Musk pe Instagram, iar în aproximativ o zi de la postare, aceasta a reușit să adune mai bine de 1,4 milioane de like-uri (iar numărul este în continuă creștere).

Elon Musk SpaceX Tesla
Ultima fotografie a lui Starman.

Deși momentan Starman și Tesla se îndepărtează de Pământ, astronomul Jonathan McDowell, de la Harvard, a calculat că manechinul se va reîntoarce către noi în 2021. Calculele lui McDowell arată că în martie 2021, Starman se va apropia la o distanță de 45 de milioane de kilometri.

Starman și a sa Tesla roșie nu se vor mai întoarce niciodată pe Pământ, dar poate că într-o bună zi, automobilul și manechinul vor fi recuperate sau descoperite de altcineva. Până atunci, voiajul spațial continuă.

Citește și: