VIDEO Cum au furat hoții o Tesla Model S cu ajutorul unei tablete

O Tesla Model S a fost furată de către doi hoți, care n-au venit dotați cu scule de spart încuietori, ci cu o tabletă și un telefon.

Un (fost) posesor de Tesla Model S s-a trezit cu mașina furată chiar din fața casei, iar acum a luat decizia de a publica videoclipurile înregistrate de camerele de supraveghere. Cei doi hoți au dat târcoale mașinii timp de câteva minute, până ce au reușit să o deblocheze.

Hoții au folosit o tabletă, cel mai probabil pentru a capta semnalul pasiv al brelocului mașinii, iar apoi au folosit datele obținute pentru a descuia mașina. Asta a fost destul de simplu pentru cei doi, care păreau că știu ce fac. Mai puțină școala vieții au avut când a fost nevoie să decupleze mașina de la priză – aceștia n-au avut habar cum să deblocheze cablul, o sarcină ce poate fi efectuată prin apăsarea unui buton.

Tesla a implementat recent câteva funcții prin care să împiedice furturile de acest fel; posesorul mașinii dispărute recunoaște că nu le-a folosit. În primul rând, acesta nu a activat funcția ”PIN to drive”, care necesită introducerea unui cod înainte să poți prelua controlul mașinii.

Posesorul a lăsat și intrarea pasivă (care deschide mașina atunci când te apropii de ea și ai brelocul asupra ta) activă, cu toate că mașina a fost parcată în afara garajului. Mai mult, nici nu a folosit nici un săculeț Faraday pentru a stoca brelocul. Cu un astfel de accesoriu, semnalul de la breloc nu ar mai fi putut fi captat.

Mașinile Tesla sunt furate destul de rar în comparație cu alte modele, însă în ultima vreme, au fost înregistrate mai multe furturi similare în Marea Britanie. Posesorul mașinii recunoaște că, dincolo de faptul că n-a folosit măsurile de precauție necesare, acesta este în continuare victima unui furt și speră ca mașina să fie găsită, iar vinovații trași la răspundere.

Sursa: engadget.com