Încă un pas spre mașina viitorului: celebra Tesla Model S e aproape autonomă

Încă un pas spre mașina viitorului: celebra Tesla Model S e aproape autonomă

Tesla Motors a creat o actualizare de software pentru Model S, care vizează în special funcția de pilot automat. Printre altele, permite să „convoci” mașina și, practic, se poate parca singură.

Funcționalitatea e similară uneia pe care BMW a inclus-o în cel mai nou seria 7, dar sistemul necesită ca șoferul să ghideze manual mașina către locul de parcare, potrivit Jalopnik. În cazul Tesla, mașina face toate astea singură, după cum puteți vedea în video-ul de mai jos, publicat de James Mejarus:

Folosind hardware-ul standard de pe orice Model S construit încă din octombrie 2014, inclusiv camerele și senzorii de pe parașocuri, mașina se va parca singură sau va veni la cererea ta, chiar dacă ușa garajului în care se află e închisă. Model S poate, așadar, să deschidă singură ușa garajului, iar acest lucru e posibil doar dacă ai un dispozitiv conectat la ușa respectivă prin HomeLink. În video-urile de mai jos, puteți vedea cum Model S se parchează singură în garaj și cum iese din garaj la cererea utilizatorului:

Actualizarea v7.1 a software-ului îți permite să condiționezi pilotul automat, astfel încât vehicului poate depăși doar cu cinci mps viteza-limită. În plus, actualizarea implică și faptul că poți să determini ce tipuri de vehicule ai în jur pe stradă, precum să te și încadrezi mai bine în trafic. Elon Musk promite că va lansa o mașină în totalitate autonomă în aproximativ doi ani, iar toate indiciile sugerează că suntem foarte aproape de a ajunge acolo.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: