Exponatul-surpriză pregătit de Dacia pentru salonul auto de la Paris

Exponatul-surpriză pregătit de Dacia pentru salonul auto de la Paris
Sursa foto: Concept Dacia realizat de Tănase Theodor

Dacia a anunțat că a pregătit un exponat-surpriză pentru salonul auto de la Paris, care va avea loc la începutul lunii octombrie.

Dacia a fost oricum plină de surprize anul acesta. Nu a scos pe porțile uzinei de la Mioveni nicio mașină revoluționară, dar a avut vânzări record, pe plan național și în afara granițelor, iar Duster a fost cel mai cerut autoturism al brandului românesc, mai ales pe piața din Europa.

După ce Renault a prezentat o nouă mașină la salonul auto de la Moscova, Dacia vine și ea cu o surpriză pentru cei care vor participa la salonul auto de la Paris luna viitoare.

Dacia a anunțat o serie de “noutăți în gamă”, precum și organizarea unui concurs de design pentru Sandero Stepway (evident că, din nou, este ales acest model).

Atât Dacia, cât și Renault au prezentat informații sumare depre ce urmează brandul românesc să arate la Paris, altfel n-ar mai fi o surpriză. Există, însă posibilitatea ca Dacia să dezvăluie, în sfârșit, motorul de 1,33 litri pe benzină, pentru gama Duster.

În ceea ce privește concursul de design organizat la Paris, se pare că Dacia vrea să se “joace” din nou cu Sandero și să prezinte un model cu un design nou.

Cât despre “exponatul-surpriză”, nu se știu nimic, însă nu cred că Dacia are de gând să arate o mașină complet nouă. Cel mai probabil, va fi un model care se află deja în gama Dacia, dar care va fi prezentat în ediție limitată, ca să atragă atenția.

La sfârșitul lunii august, Renault a prezentat la salonul auto de la Moscova noul SUV Renault Arkana, care este fabricat și comercializat doar în Rusia deocamdată.

Coupe-crossover-ul Arkana folosește mai multe componente de la Dacia Duster, dar elementele de design îl încadrează mai degrabă în categoria BMW X6 sau Mercedes GLE Coupe. Designul este mult mai rafinat decât cel de la Duster și, bineînțeles, este echipat și cu elemente interioare mai scumpe. Dacă ești fan Dacia, ai vrea ca Renault să vândă și în România noul SUV, sub marca Dacia, dar mai ai de așteptat (dacă, într-adevăr, Renault are de gând să aducă modelul și la noi).

Citește și:
Sursa: Automarket