Prizele care îți dau internet în toată casa simplu și eficient

Prizele care îți dau internet în toată casa simplu și eficient

Să-ți extinzi rețeaua de internet de acasă poate deveni o sarcină mai ușoară cu un kit precum Tenda AV1000, pentru conexiuni pe rețeaua electrică.

Sunt șanse ca routerul pe care îl ai acasă să nu-ți ofere semnal puternic în toate colțurile locuinței, iar asta se vede atunci când încerci să folosești internetul și vezi că viteza nu e cea mai bună. Să-ți tragi cabluri prin casă deja e un efort prea mare și, în prezent, destul de inutil.

tenda av1000

Poți însă să-ți extinzi simplu rețeaua la internet cu ajutorul unor adaptoare pentru rețeaua electrică, precum Tenda AV1000. În cutie găsești două adaptoare pe care să le folosești pentru extinde rețeaua.

Partea cea mai bună legată de cele două adaptoare e că n-ai de-a face cu un proces de instalare greoi; de fapt, adaptoarele sunt de tipul plug-and-play, așa că tot ce trebuie să faci este să le conectezi fizic și apoi vei avea parte de internet pe fir, în orice colț al casei te afli.

tenda av1000

Pentru ca adaptoarele să funcționeze, primul dintre ele trebuie introdus întâi în priză, iar apoi legat la router cu un cablu clasic Ethernet. Apoi, al doilea adaptor poate fi pus în orice priză din casă, iar la acesta poți lega un laptop sau un calculator, cu un alt cablu similar. Aș vrea să mă lungesc și să vorbesc despre un proces mai complex, dar cam asta e tot.

Tenda AV1000 e compatibil cu conexiuni Gigabit, așa că poți să beneficiezi de internet de mare viteză de la providerul preferat fără să te temi că dispozitivele ”nu vor duce” atât de mult. Într-adevăr, pentru transferul de fișiere în LAN poate că perechea de față nu e cea mai recomandată, însă pentru folosirea internetului și chiar pentru streaming la calitate 4K, cele două dispozitive sunt mai mult decât potrivite.

tenda av1000

În unele teste, Tenda AV1000 reușește să ajungă la ”doar” 30% din viteza de internet pe care o ai, însă în cazul unei conexiuni Gigabit, tot vei ajunge să beneficiezi de viteze de transfer de aproximativ 300 Mbps, mai mult decât suficient pentru streaming UHD.

În plus, ai și un buton ”special”, de criptare, prin intermediul căruia te poți asigura că o conexiune ad-hoc pe care ai creat-o în camera preferată nu este lăsată la liber pentru oricine ar fi interesat pe unde ”navighezi”. Pe lângă asta, trebuie să știi că o conexiune între cele două dispozitive funcționează pe distanțe de până la 300 metri.

Citește și:
Etichete: