23 aug. 2018 | 14:54

Telefonul iconic de la Motorola care ar trebui să fie pliabil

ACTUALITATE
Telefonul iconic de la Motorola care ar trebui să fie pliabil

Motorola e pe lista „scurtă” a producătorilor care ar lansa un telefon pliabil. Un concept și un brevet pe structura Razr ar putea aduce mai aproape ideea.

Ideea unui telefon pliabil a fost popularizată de Samsung încă din 2013. Cinci ani, vezi bine, nu s-a întâmplat nimic, dar 2019 e văzut ca anul perfect pentru primul telefon pliabil. Între timp, Huawei, LG și chiar Motorola apar pe lista producătorilor care ar vrea să facă așa ceva.

Motorola are și un model iconic care ar putea deveni pliabil, reinventat și gata pentru lumea smartphone-urilor. E vorba de Razr, un telefon care s-a vândut în peste 130 de milioane de unități.

Conform brevetului Motorola, telefonul s-ar plia pe orizontală, ar avea două camere foto și ar rula Android. Nu e chiar o idee revoluționară, dar poate aplica tactica HMD Global și să reinventeze un brand destul de apreciat ca să popularizeze conceptul.

Deocamdată, zvonurile indică o lansare la începutul anului pentru Samsung. În cazul Motorola nici nu se vorbește despre vreo dată. Sud-coreenii s-ar chinui să lanseze mai devreme ca să nu intre Huawei pe piață cu așa ceva.

În cazul Samsung, prețul ar fi destul de mare: peste 1.500 de dolari pentru primul telefon pliabil. Ca hardware, e așteptat cu un ecran de 7 inci, aproximativ, și ar putea fi folosit și când e pliat (cu un ecran de aproximativ 4,5 inci).

Totuși, există un avantaj pentru LG. Are mai multe brevete decât alte companii și se prea poate să le folosească pentru a vinde ideea cuiva care e dispus să investească într-un așa concept. Deocamdată, nu e evident pentru cine ar fi necesar un astfel de telefon, dar e evident că e nevoie de-o reinventare a telefonului.

În cazul Huawei situația pare să fie cât de cât clară: vrea să lanseze un telefon pliabil ca să fie prima companie care face asta. Pentru a îndeplini acestă promisiune, Huawei lucrează în parteneriat cu BOE Technology Group, un producător chinez important de display-uri.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele