Huawei se chinuie să lanseze un telefon pliabil înaintea Samsung

Huawei se chinuie să lanseze un telefon pliabil înaintea Samsung
Sursa foto: ZTE Axon M, primul telefon pliabil, a reușit asta cu două ecrane unite printr-o balama. Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Anul acesta s-a vorbit intens despre telefonul pliabil pe care îl dezvoltă Samsung și despre care am scris în mai multe rânduri. Se pare că Samsung nu este singura companie care lucrează la asta. Huawei vrea să fure startul.

Se zvonește că Huawei ar lucra la un smartphone pliabil. Compania chineză ar plănui să lanseze telefonul înaintea Samsung. Data de lansare vizată pentru acest telefon este începutul anului 2019, iar pentru a îndeplini acestă promisiune Huawei lucrează în parteneriat cu BOE Technology Group, un producător chinez important de display-uri.

BOE nu este un nume cunoscut utilizatorilor, dar face lucruri bune pentru industrie. Compania a produs panouri LCD pentru Apple, iar acum lucrează la panouri OLED. Mai mult, compania a prezentat și un model de panoul OLED flexibil pe 1 iunie 2018.

Totuși, să nu te aștepți ca acest nou telefon Huawei să ajungă prea curând pe la operatorii de telecom deorece chinezii plănuiesc să lanseze o ediție limitată.

„Volumul planificat este limitat la 20.000-30.000 de unități sau chiar mai puțin pentru acel grup de entuziaști. Fac asta pentru a demonstra faptul că pot face un telefon pliabil și astfel să atragă atenția media și a industriei”, a declarat o sursă familiară cu planurile companiei.

Pe lângă prezența în mass-media, Huawei ar putea câștiga și la capitolul imagine, îndepărtându-se mai mult de statutul de copiator pe care îl are și mai degrabă de cel de inovator pe care vrea să și-l asume.

În acest sens, compania și-a făcut un obicei din a încerca să ajungă prima la finish line. În 2014, când se zvonea că următorul iPhone va folosi un display dintr-un cristal de safir, Huawei s-a grăbit și a lansat o ediție limitată numită Ascend P7 Sapphire. Apple nu a mai folosit acea tehnologie.

În 2015, Huawei a reușit să implementeze Force Touch pe o ediție specială Mate S. De atunci n-a mai folosit tehnologia în niciun fel. Așadar, pare plauzibil ca Huawei să vrea să lanseze și primul telefon pliabil, deși beneficiile unui astfel de dispozitiv încă nu sunt clare.

Citește și:
Sursa: Phone Arena