18 iun. 2018 | 13:52

Telefonul pliabil de la Motorola e mai tare decât ideea Samsung

ACTUALITATE
Telefonul pliabil de la Motorola e mai tare decât ideea Samsung
Westworld/HBO

Telefonul pliabil așa cum îl aștepți de la Samsung întârzie. Foarte probabil abia în 2020 să vedem unul similar. Până atunci, iată o idee de la Motorola.

De când Samsung a vorbit despre telefoane (și tablete) pliabile la CES 2013, lumea a așteptat un model real. Niciunul n-a fost ca în acel demo. ZTE Axon M a fost cel care să vină primul pe piață, dar este, în esență, un telefon cu două ecrane și cu un oarecare plus de funcționalitate.

Mai nou am aflat că și Samsung lucra la ceva similar. Iei două telefoane, le unești printr-o balama, îți iese un telefon pliabil. Poate funcționa ca o tabletă, cum se întâmplă cu gadgetul ZTE. Sau poate doar să fie un telefon mult prea gros ca să însemne ceva.

Ce propune Motorola, deocamdată la stadiul de concept, e mult mai bine. Astfel, un brevet din 2016 arată un ecran imens, cu una sau două balamale sub el. Deformarea ecranului ar fi corectată cu un sistem de încălzire a acestuia, ca să revină la forma de dinainte.

Motorola-concept-telefon-pliabil

Conceptul Motorola se baza pe un ecran OLED capabil să vină cu acel plus de funcționalitate pe care nici ZTE, nici Samsung nu-l oferă.

Ce vezi în poza de mai sus se apropie de ideea din filme SF, inclusiv de ideea din Westworld. În serial, personajele din centrul de control folosesc niște tablete – telefoane. Au trei ecrane care devin unul singur și fiecare afișează alte informații.

Dacă va fi implementat în această formă, conceptul Motorola poate să asigure ecranul imens al unei tablete în corpul unui telefon. Totodată, dacă Samsung va materializa conceptul din 2013, ne putem aștepta la ceva similar. Ce lipsește, deocamdată, e un motiv clar pentru care cineva ar vrea un astfel de gadget sau ce anume poți face cu el și nu poți cu un telefon.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele