LG are cele mai multe brevete pentru realizarea unui telefon pliabil

LG are cele mai multe brevete pentru realizarea unui telefon pliabil

Mulți producători de telefoane și-au anunțat intenția de a realiza primul smartphone pliabil. Cine va reuși asta? Samsung, Huawei, Apple? S-ar putea să facă asta LG, dacă e să ne luăm după numărul de brevete.

Un reprezentant al biroului coreean de proprietate intelectuală a spus că există 276 de brevete legate de panouri flexibile care s-au în registrat în ultimii șase ani de zile. Dintre acestea, 210 de brevete au fost realizate în ultimii trei ani. Producătorii de smartphone-uri se uită către telefoanele flexibile pentru următoarea inovație din industrie.

Deși există mult mai multe știri și zvonuri legate de telefonul pliabil al Samsung, se pare că și LG este interesată de realizarea unui astfel de dispozitiv. „LG Display a aplicat pentru cel mai mare număr de brevete (94) urmat de rivalul Samsung Display (80), apoi de Samsung Electronics (23) și LG Electronics (17)”, a spus un reprezentant al biroului coreean de proprietate intelectuală.

Cele mai multe brevete sunt la categoria balamale și îndoirea display-ului (86), urmate de tehnologii care permit punerea în funcțiune a display-ului după ce telefonul este întins (50), apoi tehnologii pentru ca dispozitivul să „simtă” atingerea utilizatorului atunci când este pliat (48) și la final, s-au aplicat pentru brevete pentru un al doilea display (fereastra) pentru atunci când telefonul este îndoit.

Acestea fiind zise, este de așteptat ca Samsung să lanseze primul său telefon pliabil la începutul anului viitor și ar putea fi prezentat oficial la CES 2019. Huawei vrea să fure startul și să devină prima companie care lansează un telefon pliabil după cum am scris aici.

Se zvonește că Apple ar vrea să lanseze un astfel de telefon în 2020, folosind display-uuri de la LG. Și alți producători precum Oppo sau Xiaomi și-au arătat intenția de a dezvolta un astfel de produs.

Marea promisiune este că un telefon pliabil le-ar pemite utilizatorilor să-l folosească ca pe un telefon obișnuit atunci când este îndoit și ca pe o tabletă în starea normală. Marea problemă este dezvoltarea unui display care poate fi pliat și unui mecanism care poate fi îndejauns de rezistent pentru a nu se strica ani de zile.

Samsung a anunțat destul de recent că a realizat display-ul indestructibil pentru un astfel de telefon.

Cât de util va fi un astfel de telefon rămâne de văzut și de testat, dar, cu siguranță, compania care va reuși performanța de a face un telefon pliabil bun va avea numai de câștigat.

Citește și:
Sursa: Pocket Now