04 mai 2018 | 16:32

Țeapă în numele eMAG și Altex: iPhone X cu preț de un euro

ACTUALITATE
Țeapă în numele eMAG și Altex: iPhone X cu preț de un euro

iPhone X e primul telefon Apple  cu preț de 1.000 de dolari. eMAG îl listează la peste 5.000 de lei. Dacă nu era evident, nu poate să aibă un preț de un euro.

Pe Facebook a început să fie tot mai distribuit un link conform căruia eMAG dă iPhone X la un euro. Tot ce trebuie să faci e să intri pe site-ul magazinului și gata. Doar că nu e totul chiar așa și nu, magazinul nu oferă cel mai scump telefon la un așa preț.

Mesajul pe care îl promovează un site fictiv este: „EMAG oferă iPhone X la 1 Euro TUTUROR! Pentu că a împlinit 15 ani de la prima comandă!” Mesajul este și fals, pentru că eMAG a împlinit, în decembrie 2017, 16 ani. Evident, anul acesta ar sărbători 17 ani de ceva anume.

teapa-emag

Mesajul despre iPhone X la preț incredibil de la eMAG. Așa îți apare pe Facebook și asta n-ar trebui să dai mai departe, că e doar o minciună.

Odată ce accesezi site-ul, vezi mesajul: „Viziteaza eMag.Ro Pentru a obtine iPhone-ul tau”. Nu e niciun link activ în pagină. Totuși, codul sursă al acestui site arată că folosește un instrument de monitorizare de la Google: Tag Manager.

site teapa eMAG

Un domeniu înregistrat rapid ca să contorizeze câți oameni poate fraieri într-un timp destul de scurt. S-ar putea spune că a început să-i meargă.

Domeniul x-64gb.com a fost înregistrat pe 3 mai 2018, când a și fost activat. Astfel, dacă vezi acest mesaj pe Facebook, dă-i un report. eMAG încă nu îți dă un iPhone X atât de ieftin, iar pe site-ul magazinului îl poți cumpăra la prețul de până acum.

[readmore]

CERT-RO a avertizat pe Facebook că înșelățoria aceasta țintește și Altex. Schema e aceeași, prețul e același, asemenea și telefonul. Nici mesajul n-a fost schimbat, tot 15 ani de la prima comandă. Mai mult, schema pare c-a fost dusă mai departe cu un mesaj conform căruia clientul a fost selecționat să primească telefonul.

 

Această înșelătorie care nu pare să aibă alt scop decât contorizarea numărului de oameni care se lasă fraieriți completează lista mai mare de țepe și farse de anul acesta. A fost un mesaj pe Facebook, un spam pe WhatsApp și o pagină falsă Vodafone.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele