Prima țară în care singurătatea a devenit o problemă de stat

Prima țară în care singurătatea a devenit o problemă de stat

Singurătatea este o problemă cu care se confruntă întreaga planetă, însă acestă țară este singura care o ia în serios și face ceva în acest sens.

Premierul britanic Theresa May a numit un ministru pentru a continua munca deputatului Jo Cox în ceea ce privește singurătate. Un raport a arătat că cel puțin nouă milioane dintre locuitorii Marei Britanii se confruntă cu această problemă. Astfel, guvernul a anunțat că va lua măsuri în acest sens.

Prima dintre acestea a fost numirea unui ministru. Tracey Crouch, ministru pentru sport și societate civilă, va conduce un grup interprofesional pentru a ajuta la elaborarea strategiilor și a politicilor de combatere a izolării sociale.

„Pentru prea mulți oameni, singurătatea este realitatea tristă a vieții moderne”, spune May într-o declarație. Studiile recente arată că impactul singurătății este mai grav decât se credea. Într-o analiză făcută anul trecut, cercetătorii au descoperit că ea a fost cauza unui număr semnificativ de moarte precoce.

Un studiu realizat în Australia a constata că singurătatea poate contribui la alte boli mintale, ca depresia, anxietatea și paranoia. Și, potrivit unei revizuiri guvernamentale din Marea Britanie din 2015, 11% dintre persoanele în vârstă au mai puțin de un contact lunar cu prietenii, familia sau vecinii.

Guvernul britanic a început deja să depună eforturi pentru inițiative comunitare de reducere a singurătății în toate grupele de vârstă, prin investiții pentru activități și prin dezvoltarea dovezilor care să se concentreze pe cele mai eficiente proiecte. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile, mai ales că până acum nu s-a pus problema unui minister și, implicit, al unui ministru, care să se concentreze pe o astfel de problemă socială.

Citește și: