Semnalele radio extraterestre s-au dublat, iar specialiștii încă nu știu de ce

Semnalele radio extraterestre s-au dublat, iar specialiștii încă nu știu de ce

Cercetătorii au reușit aproape să dubleze numărul cunoscut al semnalelor radio extraterestre misterioase din spațiu, cu ajutorul unui radiotelescop.

Semnalele radio din spațiu sunt unele dintre cele mai misterioase fenomene din cosmos. Acestea sunt impulsuri luminoase ale emisiilor radio care durează doar câteva milisecunde. De asemenea, semnalele radio provenite din spațiu sunt extrem de puternice, deoarece eliberează o energie pe care Soarele o emană în 80 de ani.

Sursa emisiilor este încă neclară, ceea ce îi face pe adepții conspirațiilor să declare că ar putea proveni chiar de la extratereștri. Astfel, unii oameni susțin că acestea sunt semnele tehnologiei avansate dezvoltate de o civilizație avansată. Pe de altă parte, o altă teorie susține că provin de la stele neutronice foarte magnetizate, care sunt lovite de fluxurile de gaze ale găurilor negre.

O echipă care a folosit radiotelescopul CSIRO din Australia de Vest a reușit să detecteze unele dintre cele mai apropiate și strălucitoare semnale radio detectate vreodată. Dr Ryan Shannon de la Universitatea de Tehnologie Swinburne este autorul principal al studiului și a declarat că au descoperit 20 de semnale radio din spațiu într-un an. Descoperirile aproape dublează numărul detectat la nivel mondial, de când au fost detectate pentru prima dată în 2007.

„Noua tehnologie a Australia Square Kilometre Array Pathfinder (ASKAP) a demonstrat că semnalele radio din spațiu vin mai mult din cealaltă parte a universului, decât din propriul nostru cartier galactic”, a explicat Ryan Shannon.

Keith Bannister este cel care a proiectat sistemele și spune că a reușit să detecteze semnalele folosind antenele telescopului într-o manieră radicală: fiecare a fost îndreptată către o altă parte a cerului. Următoarea provocare a echipei este să identifice locațiile exacte de pe cer, de unde provin misterioasele semnale radio.

Citește și:
Sursa: Yahoo News