De ce ridicatul mâinii nu te ajută cu nimic când vrei semnal mai bun

De ce ridicatul mâinii nu te ajută cu nimic când vrei semnal mai bun

Cu toții am rămas fără semnal atunci când am vizitat locuri noi, iar primul instinct pe care l-am avut a fost să ridicăm mână ca să-l prindem.

Telefoanele mobile și-au pus amprenta asupra vieții noastre, mai mult decât ne-am fi dorit. Se întâmplă deseori să mergi într-o pădure, la un festival sau în oricare loc în care semnalul este atât de slab încât începi să-ți ieși din minți. În acestă situație disperată, încerci să faci orice ca să îți recuperezi semnalul, dar mai ales pentru a avea conexiune la datele mobile. Astfel, primul instinct pe care îl ai este să ridici mâna.

Vestea proastă e că acest lucru nu te ajută prea mult. Lin Zhong, profesor de inginerie electrică și informatică de la Universitatea Rice, a explicat că acest comportament destul de comun nu ne prea ajută. După cum vezi în filmuleț, recepția semnalului este mai omogenă în jurul nostru. Ridicarea brațului nu va schimba mai nimic.

În mare parte, clădirile afectează modul în care semnalul ajunge la smartphone-ul tău. Recomandarea profesorului este să mergi la pas, să te plimbi, și să aștepți până când semnalul ajunge la tine. Așadar, renunță la a mai ridica brațul spre, cer, în timp ce ții telefonul în mână, pentru că nu te ajută, dimpotrivă, te enervează mai tare.

Pe de altă parte, n-ar trebui să cauți cu disperare o conexiune mobilă, ci să te bucuri de locurile noi în care te afli. Dar, cum mai nimeni nu gândește așa, plimbă-te și până semnalul ajunge la tine poate prinzi ceva, ceva din peisaj.

Citește și:
Etichete: