WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste telefoane din 2018

WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste telefoane din 2018

Din cauza actualizărilor constante aduse WhatsApp, este inevitabil ca îndrăgitul programul de chat să nu mai suporte dispozitive foarte vechi.

WhatsApp are un număr foarte mare de fani în fiecare colț al mapamondului. Aproximativ 1,3 miliarde de internauți depind de populara aplicație pentru nevoile de conversații în format digital. Atât în format video, cât și audio sau text, WhatsApp oferă o soluție completă pentru a intra în contact cu apropiații.

Pe de o parte, popularitatatea WhatsApp se datorează compatibilității programului cu o varietate de dispozitive mai mult sau mai puțin ieftine. Pe de altă parte însă, ocazional, trebuie încetat suportul pentru dispozitive mai vechi care nu sunt justifică investiția în dezvoltare. În definitiv, nu are rost să optimizezi o aplicație pentru un sistem de operare folosit de o sută de mii de utilizatori, când ai câteva zeci de milioane ce ard de nerăbdare să pună mâna pe cea mai recentă versiune.

În ultimii ani, dominația în materie de platforme pentru mobile a fost asociată cu iOS și Android. În majoritatea cazurilor, dacă nu folosești un iPhone, sunt șanse foarte mari să-ți fi dedicat un procent semnificativ din buget achiziției unui smartphone cu Android.

În piață, mai există și alte câteva tipuri de terminale, dar acelea se pare că nu vor mai putea să ruleze WhatsApp. Începând cu 31 decembrie 2017, cei care folosesc un smartphone cu Windows Phone 8 sau BB10 (BlackBerry 10 OS) nu vor mai avea posibilitatea să-și instaleze sau să ruleze WhatsApp. Inițial, a existat un comunicat conform căruia se va înceta suportul pentru WhatsApp pe acele aparate la mijlocul lui 2017. Între timp, oficialii companiei americane s-au răzâgândit și au extins termenul până la finele acestui an.

Anunțul oficial a fost făcut pe blogul companiei. Cu alte cuvinte, dacă mai folosești un BlackBerry cu BB10 sau un smartphone cu Windows Phone, ai face bine să migrezi rapid la Android sau iOS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: