06 oct. 2018 | 06:27

Bărbatul care și-a făcut un sandwich de la zero și l-a costat enorm

ACTUALITATE
Bărbatul care și-a făcut un sandwich de la zero și l-a costat enorm

Andy George are un canal de YouTube numit „How to Make Everything” și a cheltuit 1.500 de dolari pentru a face un singur sandwich de la zero.

Acesta și-a început seria de videoclipuri prezentând motivul pentru care s-a înhămat la această misiune. Andy consideră că oamenii sunt tot mai dezinteresați în a-și face propria hrană. În mai puțin de 150 de ani, numărul americanilor care lucrează în agricultură a scăzut dramatic de la aproape 50% la mai puțin de 1%.

Pentru a înțelege de unde vin alimentele noastre și cât costă cu adevărat un singur sandwich, el s-a decis să adune toate materiile prime necesare pentru a face fiecare ingredient.

Și când când zicea că s-a apucat de la zero, nu a glumit absolut deloc. Bărbatul a făcut absolut tot – de la fabricarea propriei brânze, la recoltarea propriului grâu. Acesta și-a făcut singur chiar și sarea, care a inclus un zbor către coastă pentru a colecta apa din ocean, dar și un „popas” la securitatea din aeroport, cauzat de pulberea albă suspectă.

Sarcina bărbatului a mers atât de departe încât și-a adunat propria miere pentru a-și face zahărul pentru pâine și a omorât chiar și un pui pentru a avea carnea necesară.

Una dintre cele mai impresionante sarcinii pe care le-a făcut a fost fabricarea propriului ulei. Andy George a crescut floarea soarelui și a strâns semințele de la care a extras grăsimea. Bineînțeles, pentru a face asta avea nevoie de o presă, așa că a construit una.

Materialele de grădinărit inclusiv parcela și semințele au costat 113 de dolari; biletul de avion și închirierea unei bărci pentru a colecta apa oceanică au fost 351 de dolari; piesele pentru presă au fost 32 dolari, puiul 20, iar diversele obiecte mai mici, cum ar fi borcanele pentru murături au fost în total 44 dolari.

Ca să fie corect până la capăt, Andy s-a plătit cu 7,25 de dolari pe oră (salariul minim) și a estimat că a petrecut aproximativ 140 de ore pentru proiectul său. Totalul exact a fost de 1.554 de dolari, pentru un singur sandwich pe care, probabil la savurat bucată cu bucată.