Cum și când a fost inventat sandwich-ul [VIDEO]

Cum și când a fost inventat sandwich-ul [VIDEO]

Sandwich-ul nu e de când lumea, dar există un moment de pornire pentru această ”invenție” care ne-a schimbat radical obiceiurile alimentare. 

Majoritatea lucrurilor de care ne folosim zi de zi ne par destul de banale, asta pentru că ne-am obișnuit cu ele, iar pe multe dintre ele le-am avut de la bun început. Încă ne mai surprind noile funcții ale smartphone-urilor sau ale electrocasnicelor inteligente, dar nimeni nu se minunează la un banal sandwich.

A pune o felie de șuncă, una de cașcaval și o frunză de salată între două felii de pâine pare un gest absolut normal în prezent, dar lucrurile n-au fost așa încă din zorii istoriei. Mai exact, a trebuit să ajungem în anul 1762 pentru ca sandwich-ul să fie inventat, arată gizmodo.com.

Istoria gustării începe în comuna Sandwich, din districtul Kent, aflat în sud-estul Angliei. În 1762, John Montague este al patrulea Conte de Sandwich. Acesta are aptitudini administrative exemplare, dar este un politician corupt și împătimit al jocurilor de noroc.

Pentru că e greu să iei o pauză de la masa de joc pentru a te așeza la masa unde iei cina, e lesne de înțeles că vei vrea ca slujitorii să-ți aducă mâncarea acolo unde ai nevoie de ea. Într-un moment de inspirație, John Montague, a cerut să-i fie aduse carnea și cașcavalul între două felii de pâine, astfel că putea să mănânce cu o mână, în timp ce își folosea cealaltă mână pentru a-și continua jocul.

Sandvișul a devenit sandwich (am folosit pe parcursul textului varianta neadaptată a cuvântului pentru a arăta legătura gustării cu locul de origine) într-o sesiune de joc prelungită a Conteului, acesta stând la masă nu mai puțin de 24 de ore. Atunci, gustarea sa a fost supranumită sandwich, iar restul e istorie. O istorie cu rezultate destul de gustoase, ce-i drept.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: