04 mai 2018 | 12:40

Samsung vrea un telefon pliabil și unul cu ecran transparent

ACTUALITATE
Samsung vrea un telefon pliabil și unul cu ecran transparent

Samsung lucrează la un telefon pliabil pe care l-am putea vedea pe piață în viitor, iar acum avem noi detalii despre dispozitiv.

Biroul de brevete și mărci înregistrate din SUA a acordat către Samsung un brevet pentru un telefon pliabil, dar și pentru un display transparent. Ilustrațiile arată cum telefonul se pliază orizontal pe display, însă există și un alt brevet, care arată un telefon ce se pliază de două ori.

samsung telefon pliabil 1

Telefonul Samsung care se pliază de două ori presupune folosirea acestuia în mod landscape. Cu toate acestea, deoarece ai două seturi de balamale, telefonul poate fi aranjat în mai multe moduri, unele imposibile cu o singură balama.

samsung telefon pliabil 2

Având în vedere detaliile brevetului, nu vorbim însă despre o simplă balama, ci despre un sistem complex, care include și un senzor. Pe acesta, utilizatorul va pune degetul pentru a putea îndoi telefonul în funcție de anumite configurații. Senzorul și un controller vor detecta când telefonul este îndoit și la ce unghi, pentru a transpune schimbările pe display.

samsung telefon pliabil 3

Ilustrațiile arată și cum ambele telefoane se pliază ca niște portofele, dar vedem și cum ar putea fi folosit telefonul când acesta este doar parțial pliat. Pare că Samsung are un interes în folosirea telefonului pe orizontală.

samsung telefon pliabil 4

De asemenea, Samsung are și un alt brevet, care arată că s-ar putea să avem parte de un telefon cu display transparent în viitor. Tehnologia a mai fost prezentată și în trecut, în 2015, în cadrul unui televizor al producătorului, dar până acum nu am avut ocazia să vedem și pe un telefon asta.

samsung telefon ecran transparent

Conform brevetului, ecranului transparent ar fi indentat în corpul telefonului, iar un asemenea dispozitiv ar putea fi recomandat pentru realitatea augmentată.