MWC18 ZTE Axon M: cum arată și ce face primul telefon pliabil

MWC18 ZTE Axon M: cum arată și ce face primul telefon pliabil

Despre ZTE Axon M am mai avut ocazia să scriem, iar în cadrul MWC 2018 l-am și testat pentru câteva momente, suficient cât să ne facem o impresie.

Telefonul pliabil este un subiect despre care se vorbește din ce în ce mai des. Unii producători ar fi interesați să aducă așa ceva pe piață, într-o formă sau alta. Despre Samsung se spune că ar vrea să creeze un smartphone cu ecran pliabil, dar chiar și cu performanțele sud-coreenilor la capitolul ecrane, tehnologia încă nu e suficient de dezvoltată.

zte axon m telefon pliabil

Un prim telefon pliabil pe care l-ai putea folosi deja este ZTE Axon M. Din discuțiile avute la standul ZTE, am aflat că va intra pe piață în curând, dar Europa de Est nu e neapărat locul unde îl vei găsi, cel puțin în viitorul apropiat.

Telefonul închis are o grosime considerabilă, în comparație cu un smartphone obișnuit, dar are și o balama destul de bună pentru a se plia; cei de la ZTE au reușit să creeze un sistem discret și mai plăcut decât pe laptopuri.

zte axon m telefon pliabil

ZTE Axon M are patru moduri diferite de folosire a celor două ecrane. Le poți folosi pentru a avea o imagine similară pe cele două ecrane, pentru a folosi ambele ecrane ca unul singur, dacă vrei să te uiți la un video sau să fii productiv, pentru a folosi cele două ecrane în tandem, cu conținut diferit, sau pentru a folosi doar ecranul principal.

Răzvan s-a arătat interesat de cel de-al treilea mod, care ți-ar permite să te uiți la un video pe unul din ecrane și să ai o conversație pe cel de-al doilea ecran. După momentul de revelație, s-a gândit mai bine și și-a dat seama că, probabil, n-ar fi atent complet la niciunul dintre cele două ecrane.

zte axon m telefon pliabil

Cele două ecrane ale smartphone-ului au diagonala de 5,2 inci și rezoluție Full HD. iar camera foto are 20 de megapixeli. Din cauza designului telefonului, vorbim despre o singură cameră foto, pe care o poți folosi și pentru selfie-uri. Telefonul are procesor Snapdragon 821 și 4 GB de RAM, dar și 64 GB de stocare internă.

Sursa: George Stanciu/ Playtech