Cum voia Samsung să facă un telefon pliabil

Samsung a impresionat lumea, în 2013, cu un concept de dispozitiv pliabil. Patru ani mai târziu brevetul ne arată că nu e chiar ceea ce speram.

Într-o prezentare făcută de Young Sohn, director de strategie al Samsung, a fost arătat un concept de smartphone al viitorului. Asta se întâmpla în 2013. Conceptul Samsung avea două panouri care se pliau în jurul unei bucăţi centrale, iar culoarea întregului telefon se schimba în funcţie de modul în care acesta era folosit. Acum, au apărut imagini cu ceea ce pare a fi brevetul Samsung pentru un telefon pliabil și este mult prea asemănător cu ceea ce ZTE a anunțat deja.

Samsung Galaxy X era similar în design şi funcţionalitate cu Axon M, cu un dual screen pe care interfața se ajusta automat și vedeai diverse informații, astfel încât să nu-ți pară un spațiu irosit. Vorbesc la trecut de concept, că s-ar putea ca el să nu mai fie făcut vreodată și, oricum, dacă va fi implementat în forma asta și-l vom vedea pe piață în 2018, e deja ZTE care a venit cu un produs de tipul acesta. Samsung devine, deci, un secundar.

Interfața, după cum vezi și în pozele de mai jos, arată ca cea folosită de Samsung în urmă cu câțiva ani și era capabilă să beneficieze de spațiul suplimentar. Desigur, dezvoltatorii ar fi putut-o folosi pentru aplicațiile lor și probabil că ecosistemul ar fi crescut destul de mult, cât să facă din telefon unul util.

Samsung a descris şi moduri de utilizare multitasking, care ar fi fost cu adevărat multitasking și nu doar app switching. Astfel, în loc să ai split view, ai fi avut două aplicații (poate și mai multe) pe cele două ecrane. De aici ai putea să te gândești și la o împărțire astfel: un ecran cu vizual, un ecran cu diverse comenzi – scurtături în aplicații, controale în jocuri video etc. Rămâne de văzut dacă în 2018 Samsung revine la Galaxy X și la un concept similar. Până atunci, Galaxy Note 8 e cel mai bun smartphone al companiei, iar soluția mai bună ar fi Galaxy S8 sau Galaxy S8 Plus, că sunt mai ieftine și fac aceleași lucruri (minus stylus).

Citește și:
Sursa: GSMArena