Cum ar fi ca Samsung să folosească iOS și să fie mai bun decât iPhone

Cum ar fi ca Samsung să folosească iOS și să fie mai bun decât iPhone

Samsung Galaxy S9 e cel mai bun telefon al companiei din Coreea de Sud, care-i și lider mondial. iOS e un sistem de operare mai stabil, actualizat rapid. De ce ar trebui combinate cele două.

Să instalezi macOS pe sisteme cu Windows nu mai e un mister. Deocamdată, iOS n-a ieșit din grădina Apple, așa că ar fi timpul și pentru un așa experiment. Deocamdată, e un exercițiu de imaginație, dar poate prinde. Atât Samsung, cât și alți producători au hardware mai puternic decât ce propune Apple. Pentru cei îndrăgostiți de hardware, ar fi o combinație excelentă.

Cea mai mare problemă pe care o are Samsung e că actualizează greu sau deloc telefoanele pe care le lansează. Astfel, în toamnă va fi lansat oficial Android P. Atât Samsung Galaxy S9, cât și Note 8 vor primi versiunea, cel mai probabil, la începutul lui 2019. Cum Apple se descurcă mult mai bine la acest capitol, ar merita și fanii Samsung un așa tratament bun.

Ce a reușit Apple e să optimizeze sistemul de operare foarte bine, astfel că poate utiliza mai puține resurse cu o performanță mai mare. Sigur, asta e în legătură directă cu filosofia de-a controla și hardware-ul, și software-ul. Totuși, Samsung e deja partener cu Microsoft să-i preinstaleze aplicațiile pe telefoanele sale. Un pas mai bun ar fi să adopte și iOS.

Când faci dintr-un sistem cu Windows unul cu macOS, ce rezultă se numește „hackintosh”. Un telefon Samsung, care rulează tradițional Android, probabil că ar primi un nume pe măsură: „SamiOS” sau, poate, „GaliPhone”. Bine, nu-s cele mai inspirate nume, dar astea au venit la prima mână.

Un exercițiu de imaginație: Samsung Galaxy S9 are o cameră, din punct de vedere hardware, mai bună decât cea de pe iPhone X. Filmează și la 960 fps, dacă ai nevoie. De asemenea, și camera pentru selfie e mai bună. Iar portul este USB-C, standard, disponibil și pe laptopuri, mai nou. Iar bateriile sunt mai mari. Însă poate că cel mai important capitol e acesta: ecranele Samsung sunt superioare.

Acesta ar fi un hibrid de Samsung Galaxy S9 cu iOS 12. Deja sunt integrate gesturile de navigare, pe care le va avea și Android P, Samsung deja nu mai folosește butoane fizice, iar designul nu-i mai prejos decât cel folosit de Apple. Nu în ultimul rând, Samsung încă folosește mufa pentru căști.

Citește și: