02 mai 2018 | 16:17

Samsung Galaxy X te va dezamăgi și asta din cauza ecranului pliabil

ACTUALITATE
Samsung Galaxy X te va dezamăgi și asta din cauza ecranului pliabil

Samsung Galaxy X ar putea fi cea mai mare dezamăgire a gigantului sud-coreean. Ecranul pliabil este interesant, dar s-ar putea să nu fie așa cum te-ai aștepta.

În presa online a circulat cu enteuziasm știrea despre noul Galaxy X de la Samsung, care nu va avea nimic copiat de la iPhone X, ci va fi cu totul inovator pentru gigantul sud-coreean. Principala atracție va fi sistemul de pliere care va pune la dispoziția clienților trei ecrane de 3,5 inci, dintre care două (cele din interior) se unesc atunci când deschizi telefonul.

Youtuberul cu numele de utilizator Mrwhosetheboss dezvăluie însă un detaliu la care puțini s-au gândit până acum. S-a tot vehiculat în presă că Samsung Galaxy X va oferi un ecran cu o diagonală de 7 inci, dar se pare că s-a strecurat o eroare de calcul.

În Forbes erau menționate următoarele specificații: „Mărimea fiecărui ecran este de aproape 3,5 inci. Fața telefonului e echipată cu două ecrane de 3,5 inci fiecare, pentru a crea prin deschidere un ecran de 7 inci. Spatele este dotat cu încă un ecran de 3,5 inci, așa că poți verifica afișajul fără să deschizi telefonul.”

Dacă fiecare ecran va avea 3,5 inci diagonală, unite, ele nu vor crea un ecran de 7 inci. Pentru o diagonală de 7 inci este nevoie de patru ecrane cu 3,5 inci. Deschise, cele două ecrane alcătuiesc o diagonală de vreo 5 inci, care e ca a oricărui telefon obișnuit, dar raportul de aspect îți dă impresia că ai un ecran mai mare.

E ca și cum ai avea două telefoane într-unul singur, dintre care unul e mai mic, în variantă mini. Sunt două diagonale de 3,5 inci puse una lângă cealaltă, nu e vorba de măsurarea lățimii, care ar fi dat atunci cifra indicată.

Discutabilă este și existența celui de-al treilea ecran. De ce ai avea, totuși nevoie de atât de multe ecrane? Dacă ai un telefon pliabil, atunci asta e frumusețea lui, să-l pliezi de fiecare dată. Problema apare dacă Galaxy X nu va putea fi pliat decât înspre interior, nu și exterior. Atunci nu l-ai putea. În acest fel nu mai poți utiliza doar jumătatea de 3,5 inci și atunci se explică existența celui de-al treilea afișaj.

De asemenea, este impropriu spus că ai mai multe ecrane. În practică, este unul singur, care poate fi pliat. Nu este, așa cum și-ar imagina mulți, un dispozitiv compus din două ecrane, pentru că interferența dintre ele ar fi problematică. Doar unul singur poate funcționa adecvat.

După cum spuneam și într-un articol anterior, noul Samsung Galaxy X va semăna foarte mult cu un Galaxy Note pliat, dar încă nu avem și detalii despre specificațiile tehnice. Sperăm să surprindă și prin performanțele hardware. Ecranul pliabil deja începe să nu mai fie chiar atât de interesant.