Samsung a lansat și a retras: Galaxy S8 încă nu are Android Oreo

Samsung a lansat și a retras: Galaxy S8 încă nu are Android Oreo

Samsung a pornit actualizarea telefoanelor Galaxy S8 la Android Oreo. Apoi a oprit totul. E așteptată o versiune nouă.

La câteva luni bune după lansarea Android Oreo, Samsung a început actualizarea dispozitivelor Galaxy S8. Inițial, versiunea era disponibilă celor din programul beta. Utilizatori din Turica, Norvegia, Emiratele Arabe Unite, India, Belgia sau Germania, Franța și Polonia trebuiau să primească actualizarea din această săptămână.

Toți cei care și-au trecut telefonul la Android Oreo vor putea folosi sistemul. Totuși, celelalte telefoane Samsung Galaxy S8 nu vor primi, deocamdată, nimic. Deși nu sunt foarte multe informații disponibile pentru acest caz, cel mai probabil compania a descoperit o problemă și a preferat să oprească acum actualizarea decât să rezolve mai târziu.

Este cu atât mai jenant cazul Samsung cu cât HMD Global a reușit să livreze Oreo pentru telefoanele Nokia. Diferența o fac modificările pe care Samsung le aplică. Totodată, compania încă nu a lansat Android Oreo pentru telefoanele sale premium din 2017, dar nici pentru Galaxy A8, modelul abia lansat anul acesta.

În ceea ce privește această versiune de Android Oreo pentru Samsung Galaxy S8, era cunoscută sub codul G950/G955-FXXU1CRAP. Avea sub 500MB ca dimensiune.

[readmore]

Deocamdată, Samsung pregătește și lansarea Galaxy S9 din 25 februarie și abia acela va fi primul telefon cu Android 8.0 pe care îl va avea pe piață. Spre comparație, Huawei a lansat încă din octombrie 2017 Mate 10 Pro cu cea mai nouă versiune. Google a ajuns deja la Android 8.1 Oreo și telefoanele Pixel sunt actualizate aproape la fel de repede ca cele de la Apple.

Android Oreo pe Galaxy S8 aduce o tastatură cu diverse opțiuni noi, o căutare îmbunătățită, opțiuni noi pentru Bixby de care nu-i pasă nimănui, actualizări pentru serviciile cloud ale Samsung, câteva noutăți pentru aplicația de mail, suport de rezoluții noi pentru DeX și poate cea mai bună și utilă funcționalitate: dual Messenger de pe Galaxy Note 8.

Citește și:
Sursa: SamMobile