06 feb. 2018 | 05:00

Samsung Galaxy S9: pozele neoficiale pe care le voiai înainte de lansare

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S9: pozele neoficiale pe care le voiai înainte de lansare

Samsung Galaxy S9 va fi lansat în scurt timp. Până atunci, mai e timp de zvonuri, poze neoficiale și câteva supoziții despre ce are nou.

Samsung Galaxy S9 va fi anunțat pe 25 februarie. E cu două zile înaintea deschiderii oficiale a MWC 2018. Oricât ai fi așteptat un telefon revoluționar, noul smartphone Samsung nu-i așa ceva. E un model în care îl vei revedea pe cel din 2017, dar cu câteva noutăți necesare.

Samsung Galaxy S9 va fi disponibil în două versiuni: una clasică, cu ecran mic, și una Plus, cu cel mai mare ecran. Vor rula ambele Android Oreo cu interfața Samsung. Samsung Galaxy S9 Plus va avea un ansamblu dual de camere. E deja o obișnuință de la iPhone, Galaxy Note 8 sau Huawei.

Samsung Galaxy S9, conform lui Evan Blass, va fi disponibil în patru nuanțe de culoare: Midnight Black (negru), Lilac Purple (un fel de mov, un fel de roz), Titanium Gray (argintiu) și Coral Blue (albastru). Nu toate vor fi disponibile în România.

Camera va avea o diafragmă de f/1.5, o premieră pentru telefoane, iar filmarea ar putea ajunge și la 480 cadre pe secundă cu rezoluție full HD. În fapt, în afară de un ecran mai bun și o cameră mai performantă, noutățile nu sunt prea mari. Cel puțin nu acum, când totul e pe bază de zvonuri.

Cea mai mare noutate va fi tehnologia de autentificare. După ce a eșuat să implementeze un sistem de scanare facială și după ce scannerul de iris s-a dovedit inutil, cele două vor fi combinate.

[readmore]

Altfel spus, recunoașterea facială, care poate sau nu să fie eficientă, cuplată cu scannerul de iris pot da cel mai bun rezultat. Tehnologia aceasta are, deocamdată, numele Intelligent Scan. Probabil forma finală va avea o denumire ceva mai ușor de ținut minte.

S-ar putea să-ți aducă aminte de Face ID de pe iPhone X. Totuși, aceea folosește recunoașterea feței (în 30.000 de puncte), dar și identificarea ochilor ca fiind deschiși. Mai jos vezi mai multe poze cu telefonul.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele