Samsung Galaxy S9: poze noi și detalii despre cum „copiază” iPhone X

Samsung Galaxy S9: poze noi și detalii despre cum „copiază” iPhone X
Răzvan Băltărețu
Răzvan Băltărețu
11:05 29.01.2018

Samsung Galaxy S9 va fi prezentat în mai puțin de-o lună. Mai e timp pentru poze noi și detalii despre o tehnologie prin care Samsung vrea să imite Face ID.

Samsung Galaxy S9 va fi prezentat oficial pe 25 februarie, înainte de MWC 2018. Este cel mai așteptat telefon înainte de noul iPhone. Designul nu se schimbă față de Samsung Galaxy S8, după cum se poate vedea și din imaginile de mai jos. Cea mai mare noutate pare să fie însă o tehnologie de „scanare inteligentă”. Este ceea ce ai putea numi alternativă la Face ID.

În timp ce Apple a preferat o scanare a feței în 30.000 de puncte, în infraroșu, pentru iPhone X, Samsung alege altă cale. Din moment ce scanarea feței prin camera foto s-a dovedit un eșec, Galaxy S9 va veni cu o scnare a feței și a irisului. Altfel spus, recunoașterea facială, care poate sau nu să fie eficientă, cuplată cu scannerul de iris pot da cel mai bun rezultat.

În timp ce Samsung Galaxy S9 va folosi Intelligent Scan, Face ID folosește recunoașterea feței, dar și identificarea ochilor ca fiind deschiși. Până la urmă, era un pas firesc pentru Samsung Galaxy S9. Nici scannerul de iris, nici recunoașterea facială n-au fost până acum foarte populare pe telefoanele Samsung.

Evan Blass a publicat noi imagini cu telefonul și poți vedea cam la ce să te aștepți. Deasupra ecranului sunt mai mulți senzori, iar diferența de dimensiune între Samsung Galaxy S9 și S9 Plus este evidentă. Altfel, nimic remarcabil, poate doar că ecranul este mai mult în carcasă decât pe marginea acesteia, o decizie ciudată, dat fiind că Samsung s-a lăudat cu ecranul Infinity.

Cea mai mare surpriză va fi camera foto. Samsung ar pregăti un mod de filmare full HD capabil să înregistreze cu 480 cadre pe secundă (mult peste iPhone X). Altfel, după cum vezi din poza cu modulele camerei, e vorba de un senzor dual pe Galaxy S9 Plus și de unul simplu pe versiunea normală. Încă un pas în direcția iPhone din partea Samsung. Totodată, scannerul de amprentă e sub cameră.

[readmore]

Altfel, ca specificații, te poți aștepta ca Samsung Galaxy S9 să aibă memorii RAM mai rapide, procesor mai bun și, eventual, baterii mai mari. Și, nu în ultimul rând, va fi primul Samsung cu Android Oreo, o trecere importantă, dat fiind că producătorul întârzie actualizarea pentru toate celelalte telefoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: GSMArena