Samsung Galaxy S9 mini e telefonul pe care nu știi de ce l-ai cumpăra

Samsung Galaxy S9 mini e telefonul pe care nu știi de ce l-ai cumpăra

Samsung Galaxy S9 mini ar putea fi un nou telefon de la sud-coreni. Deși nu pare să mai aibă loc pe piață, e foarte probabil ca Samsung să-l lanseze curând.

Samsung Galaxy S9 mini apare, deocamdată, prin informații neoficiale. Într-o listă Geekbench apare un nou smartphone Samsung, nelansat încă, denumit SM-G8750. Se vrea o variantă mid-range a lui Galaxy S9. Versiunea este încă un mister, nu sunt oferite prea multe detalii tehnice despre telefon, dar ar putea fi lansat anul acesta.

Dacă ne uităm însă la caracteristici, observăm că Samsung Galaxy S9 mini seamănă mai degrabă cu Samsung Galaxy A8. Are un procesor octa-core Snapdragon 660, RAM de 4GB și ar trebui să vină cu un Android 8.0 Oreo.

Intenția Samsung nu este neapărat surprinzătoare, dar producătorul coreean nu a mai lansat un model din această gamă de la Samsung Galaxy S5 Mini. Te face să te întrebi care e rolul unei versiuni Mini, având în vedere că gama A are caracteristici similare și sunt deja disponibile pe piață.

Nu este specificată diagonala ecranului, dar dacă au de gând să lanseze o versiune mini, atunci nu trebuie să ai așteptări prea mari că-ți va oferi un display prea generos. Fratele mai mare e deja disponibil în două variante, cu ecrane de 5,8 inci și 6,2 inci.

Te întrebi de ce ai cumpăra un Samsung Galaxy S9 Mini, când ai alternativa Samsung Galaxy A8? Acesta din urmă are specificații care-l aduc mai degrabă în sfera telefoanelor premium, decât în cea mid-range și are și el în dotare procesor octa-core.

RAM-ul este tot de 4GB, dar capacitatea internă de stocare este generoasă, de 32 GB, iar dacă tot i se pare puțin, are și slot de card microSD. Deși camera foto nu excelează în situații de lumină scăzută, îți oferă 16 megapixeli, iar bateria oferă o autonomie îndelungată, la capacitatea de 3.000 mAh.

Citește și:
Sursa: Techradar