02 apr. 2018 | 18:30

Samsung Galaxy S9 vs. Sony Xperia XZ2: „monștri” care trag la 960 fps

VIDEO ACTUALITATE

Filmările în slow motion cu telefonul au ajuns la un alt nivel în 2018. Telefoane precum Samsung Galaxy S9 sau Sony Xperia XZ2 filmează până la 960 de cadre pe secundă.

Cei de la GSMArena au pus mâna atât pe Sony Xperia XZ2, cât și pe Samsung Galaxy S9 pentru a realiza o comparație legată de abilitățile de captură la viteză foarte mare a celor două telefoane. Rezultate pot fi văzute în clipul de mai sus.

Majoritatea smartphone-urilor de top au abilitatea de a imortaliza secvențe video în slow motion. Asta înseamnă că o secvență de acțiune sau un moment spectaculos poate fi filmat la o viteză de peste 120 de cadre pe secundă. Cu cât numărul cadrelor crește mai mult fără un compromis pe partea de rezoluție, ai șanse să vezi cu ochiul liber niște momente pe care le-ai rata în orice alte condiții.

În mod tradițional, cele mai spectaculoase secvențe video în slow motion le-ai văzut în filme SF sau de acțiune. Dacă ai văzut vreodată o secvență cu un glonț care trece printr-un pepene, probabil că a fost realizat cu o cameră profesională optimizată pentru slow motion. La ora actuală însă, nu mai ai nevoie de echipamente profi pentru așa ceva.

Samsung Galaxy S9, Sony Xperia XZ2 și Huawei P20 Pro filmează toate la o viteză de până la 960 de cadre pe secundă. Există însă câteva diferențe între abilitățile de captură. Pentru că P20 Pro abia s-a lansat, în acest clip au fost testate doar Xperia XZ2 și Galaxy S9.

Ca referință de rezoluție, smartphone-ul de top de la Sony filmează la rezoluție Full HD 1080p la 960FPS, în timp ce vârful de gamă de la Samsung este limitat la 720p. Avantajul Samsung Galaxy S9 constă într-un mecanism automat de declanșare a filmării în slow motion combinat cu o interfață de captură mai prietenoasă și un instrument de editare intuitiv.

În orice caz, dacă vrei să vezi ce poți să filmezi cu unele dintre cele mai scumpe telefoane de pe piață, aruncă o privire pe testul de mai sus. Partea interesantă începe la minutul patru.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele