Samsung Odyssey Z e laptopul de gaming pe care nu știai că-l vrei

Samsung Odyssey Z e laptopul de gaming pe care nu știai că-l vrei

La scurt timp după ce Intel a anunțat cele mai noi procesoare ale sale pentru mobile, Samsung a anunțat noul său ultraportabil de gaming – Samsung Odyssey Z.

În mod tradițional, nu asociem brandul Samsung cu sisteme portabile de gaming. Se pare însă că sud-coreenii încearcă să devină relevanți pe cât mai multe piețe într-un timp cât mai scurt. De această dată prin intermediul unui notebook de gaming cu o serie de trăsături originale de design.

Realist vorbind, a devenit de mult timp imposibil să mai reinventezi un computer de gaming. Cu toate acestea, este foarte dificil să nu-ți fure privirea noul Samsung Odyssey Z. Micuțul de 15,6 inci în diagonală reușește să fie atât de subțire și de ușor, fără să facă vreun compromis pe partea de performanță datorită sistemului proprietar de răcire Z AeroFlow în tandem cu Z Blade Blower.

În practică, ar trebui să funcționeze la temperaturi scăzute și să nu fie foarte zgomotos, particularități pe care nu prea le vezi asociate laptopurilor de gaming. Are doar 2,4 kilograme și 17,9 milimetri în cel mai gros punct.

Pe lângă nivelul scăzut de zgomot, sistemul format din două ventilatoare Z Blade are avantajul că îți impinge căldura dinspre tastatură, iar baza laptopului ar trebui de asemena să fie menținută în parametrii termici decenți, dacă optezi să-l ții în brațe.

În altă ordine de idei, Samsung Odyssey Z este construit în jurul unui panou de 15,6 inci cu o rezoluție nativă Full HD. La interior are cel mai nou Intel Core i7 de generația a opta cu șase nuclee individuale. Placa video folosită este NVIDIA GeForce GTX 1060 Max-P, o versiune cu aproximativ 10% mai sprintenă decât 1060 Max-Q.

Placa video are 6GB GDDR5 de memorie. În funcție de buget, îl poți achiziționa cu până la 16GB DDR4 și un SSD de 1TB de tip NVMe. Acumulatorul inclus are 54 Wh, dar nu cred că te va ține departe de priză mai mult de două trei ore într-o sesiune aprinsă de gaming. Momentan nu știm cât costă, dar ar trebui să ajungă în magazine până la finele lunii aprilie.

Samsung-Notebook-Odyssey-Z

Citește și: