Samsung Galaxy S5 mini: dotări mai slabe, dar cu cititor de amprentă și rezistența la apă

Samsung Galaxy S5 mini: dotări mai slabe, dar cu cititor de amprentă și rezistența la apă

Samsung lansează Galaxy S5 mini. Ecranul e HD, senzorul de scanare a amprentei este la locul său, iar dimensiunile sunt mai mici decât cele ale Galaxy S5.

zz (5)

Samsung Galaxy S5 mini continuă seria pornită de Samsung în urmă cu câțiva ani. Dispozitivele sunt mai mici, au dotări mai slabe, dar și prețul este mai mic. „Ne dorim să oferim dispozitive variate, care să răspundă diferitelor nevoi și stiluri adoptate de clienții noștri“, a declarat JK Shin, CEO și șef al diviziei IT & Mobile Communication în cadrul Samsung Electronics, conform unui comunicat de presă remis „Playtech“. Producătorul sud-coreean susține că nu face rabat de la dotări și performanțe, astfel că iată cu ce se prezintă „fratele“ mai mic al lui Galaxy S5.

Are, în primul rând, un un ecran Super AMOLED HD de 4,5 inci la rezoluție HD (specificațiile tehnice complete sunt disponibile mai jos), este certificat IP67, astfel că rezistă la praf și apă și dispune de funcția Ultra Power Savig Mode pentru un plus de autonomie când ești pe ultiemele rezerve de baterie. Are senzor de puls, cititor de amprentă și permite conectarea cu cele mai noi accesorii Samsung, cum ar fi Gear Fit sau Gear 2.

zz (4)

Galaxy S5 mini are un procesor quad-core la o frecvență de 1,4 GHz și dispune de 1,5 GB RAM. Camera foto are 8 megapixeli, dar nu dispune de același sistem de focalizare de pe Galaxy S5, nu filmează 4K, însă păstrează câteva dintre funcționalitățile „fratelui“ mai mare. Desigur, dispune de conectivitate 4G.

zz (1)

Galaxy S5 mini va fi disponibil în Rusia de la începutul lunii iulie, urmând să fie ulterior disponibil și în alte țări. La lansare, dispozitivul va putea fi cumpărat în variantele de culoare Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue și Copper Gold. Prețul nu a fost comunicat oficial, dar în România va costa aproape de 2.000 de lei. Galaxy S5 mini este anunțat la patru luni după Galaxy S5 și cu câteva luni înainte de noile modele de iPhone.

galaxys5 mini

Citește și: